Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verildi.

Cumhuriyet Bayramının 93. yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında Korel Otel’de Şehit ve Gazi yakınları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Cumhuriyetimizin ilan edildiği 1923 yılında doğan vatandaşlarımız ve il protokolünün katıldığı resepsiyon düzenlendi.
 
Valimiz Aziz Yıldırım ve Valimizin Eşi Selma Yıldırım, davetlileri salonun girişinde karşılayarak Cumhuriyet Bayramını kutladılar.
 
 Resepsiyonda konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; “hepiniz 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonuna hoş geldiniz.  Sizleri burada görmek sizler ile burada olmak bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. 29 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyetimiz bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın yeni bir heyecan ile yeni bir aşk ile yeni bir başlangıç ile teminidir. Cumhuriyet dört kıtada hüküm sürmüş altı asırlık çınarımız Osmanlı Devleti ile birlikte Türk Milletini tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı dimdik ayakta durduğumuz, haykırışımızın adıdır.  Türkiye Cumhuriyeti binlerce yıllık tarihimizin üzerine inşa ettiğimiz, 93 yıldır yaşattığımız ve sonsuza kadar yaşatacağımız son ve ebedi vatanımızdır. Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyetinin varlığı ve birliği için Cumhuriyeti muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışan herkes başımızın tacıdır. Bu duygular ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimize can veren, kan veren bütün şehirlerimizi Doğu, Güneydoğu, Kore, Kıbrıs şehitlerimizi ve tatbikî 15 Temmuzdaki hain kalkışma hareketindeki Cumhuriyet uğruna can veren şehitlerimizi rahmet ile gazilerimize de minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Daha nice 93’üncü yıllara tekrar hepiniz hoş geldiniz.  ”dedi.
 
Konuşma sonunda Valimiz Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Kılıçaslan ve Belediye Başkanı Çoban tüm davetlileri masalarında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.
 
Resepsiyon Valimiz Aziz Yıldırım, günün anısına davetliler ile fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi