Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü dolayısıyla İl Protokolü, Şehit ve Gazi yakınları, Başarılı sporcular, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve toplumda tüm kesimlerin katıldığı resepsiyon düzenlendi.

Vali Mustafa Tutulmaz ile eşi Fatma Tutulmaz davetlileri salonun girişinde karşılayarak Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Resepsiyonda konuşan Vali Tutulmaz; “Bugün ülkemizin dört bir köşesinden yine gönül coğrafyamızdan Cumhuriyetimizin kuruluşu ve bugüne kadar elde ettiğimiz başarılar büyük bir coşku, mutluluk ve heyecanla kutlanıyor. Bugün sabah törenlerde bütün ülkemizde kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı bizlerde ilimizde kutladık. Şimdi de hep beraber bu coşkuyu birlikte yaşıyoruz. Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile başlayan bu zafer yürüyüşü Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda taçlanmıştır. Şuhut ilçemizde başlayan gönül dağımız kurtuluşun temeli olmuştur. Dolayısı ile bu topraklarda yaşayan bizler şuanda bu coşkuyu yaşamayı daha derinden hak ediyoruz. Devletimiz ve Cumhuriyetimiz en güçlü dönemlerini yaşamaktadır. Son 300 yıllık dönem içerisinde Türk milletinin en güçlü olduğu dönemdir. Bu güçlülüğü, bu bulunduğumuz ortamı sağlayan bütün şehitlerimize ve gazilerimize, bu yolda emek veren ve alın teri akıtan bütün geçmişimize, ecdadımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Değerli misafirler Cumhuriyetimizin daha da güçlenebilmesi için bulunduğumuz yerden daha iyiye bu toprakları ve Cumhuriyeti ilerletebilmemiz için daha çok çalışmalıyız. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalayabilmemiz için durmadan çabalamamız lazım. El ele vererek bu başarıları elde dersek tarih boyunca her zaman egemen olmuş milleti daha güçlü hale getirmiş oluruz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah bu coşkuyu hepimize daim kılsın ”dedi.

Programın son bölümünde Vali Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Şan ve Belediye Başkanı Çoban davetlileri masalarında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Resepsiyon Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyelerinin davetliler ile günün anısına fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi