Cumhuriyet Anadolu Lisesinden bir ilk daha...

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni Sema Acar'ın koordinatörlüğünde birinci dönemin son haftasında O Ses CAL yarışması düzenlendi. Jüri üyeliğini okulumuz müzik öğretmeni Selin Bahadır, İngilizce öğretmeni Esra Sarıca Tuncer ve Tarih öğretmenimiz Bayram Özer' in yaptığı bu yarışma ile yetenekli öğrencilere yeteneklerini sergileme fırsatı sunuldu. Sadece ses yarışması olmakla kalmayıp bir hafta boyunca okulumuz öğrencileri kaliteli vakit geçirerek sanata doydu.

Geride bıraktığımız bir dönemin stresini atan öğrenciler yeni döneme enerjik bir şekilde başlama olanağı buldu. Okul idaresi, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için moral haftası niteliğinde olan bu yarışmayı ANG ajans ve organizasyonun desteğiyle profesyonel bir şekilde tamamlayarak Türkiye ' de devlet okulları arasında bir ilke imza atıldı. Okul tiyatro ekibi Ünlüler Yarışıyor adlı skeciyle CAL ailesini güldürürken Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni Şükrü Özay şiirlere fısıldayarak hepimizi derinden etkiledi. Okulun dans üçlüsü sergiledikleri performansla bizleri 90lara götürdü.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi Coğrafya öğretmeni Müzeyyen Çetinkaya önderliğinde sergiledikleri Çakal Çökerten zeybeği ile değerlerimizin kıymetini anımsattı. Sürprizler bunlarla da sınırlı kalmayarak Esra öğretmeni ile öğrenci Yunus Emre Alpata düet yaparak profesyonellere taş çıkartan performanslarıyla finalde izleyenleri şaşırttı. Okulun İngilizce öğretmeni Güneş Soybilgen ve Almanca öğretmeni Barış Çelik de bizleri kırmayarak şarkılarıyla yarışmaya renk kattı. O Ses CAL yarışması birincisi olan Selin Bahadır hocamızın takımından Aslınur Çelik 'e ödülü çeyrek altın okul müdürü Mustafa Ali Ayyıldız tarafından takdim edildi. Ses yarışmasında dereceye giren diğer öğrenciler de ödüllerini aldı. Şube bazında okul birincileri de bu törenle ödüllendirildi.

Editör: Haber Merkezi