Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Eroğlu, Serteser’i Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti.

Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız bizim gururumuz. Afyonkarahisar’da geçen haftadan itibaren bir dizi ziyaret yapıyoruz. Hüsnü Serteser Bey, bizim çok değer verdiğimiz bir Başkanımız. Kendisinin Afyonkarahisar’a çok büyük hizmetleri oluyor; ilimizde Sağlık Endüstri Bölgesi kurulması için çalışıyor. ATSO başta olmak üzere Afyonkarahisar Belediyesi, İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ortak oldu. Böylece yönetici bir şirket kuruldu. Onayı tamamlandıktan sonra faaliyete geçecek. Bu, Türkiye için öncü bir proje. Türkiye’de sağlık turizmini çok ileri bir noktaya taşıyacak olan muhteşem bir proje. Başlangıçta 4 bin kişilik bir istihdam ile Afyonkarahisar, sağlık hizmeti merkezi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile bu büyük proje inşallah gerçekleşecek” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser’in, ihracatın geliştirilmesi için de yoğun çaba sarf ettiğini hatırlatan Eroğlu, “Hüsnü Serteser Bey’in Afyonkarahisar’ın ihracatının artırılması için de çok büyük emekleri var. İnşallah ihracatı daha da geliştireceğiz. Hedefimiz, Orta ve Yüksek Ölçekte Teknolojili Yeni Organize Sanayi Bölgesi kurmaktır. Bununla ilgili de çalışmalar yapılıyor. O proje de hayata geçtiğinde Afyonkarahisar üretim ve ihracat üssü hâline gelecek. Çalışmalarından dolayı ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’ye, Yönetim Kurulu’na ve tüm ekibe teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Eroğlu, Ilısu Barajı’na kendi isminin verilmesi hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine “Büyük gurur duydum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek Ilısu Barajı’nın yoğun bir gayret neticesinde bitirildiğine dikkat çekti. Eroğlu, “Ilısu Barajı Afyon’un bize verdiği mertlik cesaret ve takdiri ilahiye inanmak ile bitirilmiştir” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen de “Sayın Bakanımız, Afyonumuz’un gururu. İsminin Ilısu Barajı’na verilmesi ile gurur duyduk. Sayın Bakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı döneminde tüm Türkiye’nin su sorununu çözdü. Pandemi sürecinde, Sayın Bakanımız ile sürekli istişare hâlindeydik, kendisi bizi hiç yalnız bırakmadı. Sayın Hüsnü Serteser ile de iş dünyasının talepleri hakkında sürekli istişarelerde bulunduk. İlgili Bakanlıklar’a talepleri ilettik” şeklinde konuştu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ziyaret dolayısıyla Eroğlu ve Sezen’e teşekkür etti. Serteser, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sayın Bakanımız, Afyonkarahisar’a her geldiğinde Ticaret ve Sanayi Odamız’a uğrar. Hem Orman ve Su İşleri Bakanlığı döneminde, hem de Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilciliği döneminde bizi yalnız bırakmadı. İstişarelerimizi her dönem yaptık. Sağlık Endüstri Bölgesi için Sayın Bakanımız’ın liderliğinde çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar inşallah kısa zamanda tamamlanacak. Afyonkarahisar, Sayın Bakanımız’ın dediği gibi sağlık alanında Türkiye’nin incisi hâline gelecektir. Orta ve Yüksek Teknolojili Organize Sanayi Bölgesi hakkında da Sayın Bakanımız ile istişare edeceğiz. Sayın Bakanımız, Türkiye’nin de gururudur. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın tensipleri ile Ilısu Barajı’na isminin verilmesi çok önemlidir. Sayın Bakanımız, ülkemize birçok baraj ve gölet kazandırdı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de su tedarikini Sayın Bakanımız sağladı. AK Parti İl Başkanımız da, bizi hiç yalnız bırakmadı. Bizim taleplerimizi, Sayın Cumhurbaşkanımız’a, Bakanlarımız’a ve Milletvekillerimiz’e iletti. Pandemi sürecinde de taleplerimizi çok hızlı bir şekilde gerekli mercilere iletti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Pandemi sürecinde iş dünyamız bazı sıkıntılar yaşandı, Hükümetimiz’in sağladığı Kısa Çalışma Ödeneği işletmelerimiz için çok önemli bir katkı oldu. Yeni İstihdam Kalkanı Paketi’nin ayrıntıları üzerine çalışılıyor. Bu konuda da iş dünyasına güzel müjdeler geleceğini düşünüyoruz.”

Serteser, ATSO’nun aldığı Yeşil Bina Sertifikası hakkında Eroğlu ve Sezen’e bilgi vereceğini belirterek “Odamız, merkezi İngiltere’de olan BREEAM tarafından Türkiye’de var olan kamu kurum binaları içinde, Outstanding-Olağanüstü düzeyde ilk Yeşil Bina Sertifikası’nı alan bina oldu” dedi.

Bunun üzerine Eroğlu, “ATSO’nun en üst düzeyde Yeşil Bina Sertifikası almasıyla gurur duyduk. Bu başarıda emeği geçen Hüsnü Serteser Bey ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Haber Merkezi