Cübbeli Hoca'ya coşkulu karşılama
Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Ünlü'nün tahliyesi sırasında çok sayıda seveni Metris Cezaevi'ne akın etti. Ünlü, omuzlarda taşınarak götürüldü.
Mahkeme, Ahmet Mahmut Ünlü hakkında şahitlerin dinlenmesinin ardından tahliye kararı verdi. Kararı öğrenen yakınları ve sevenleri, Ünlü'nün tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'ne akın etti. Buradaki resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra Ünlü cezaevinden çıktı. Kararı büyük bir sevinçle karşılayan sevenleri Ünlü'yü omuzlarda taşıdı. Kendisini bekleyenlere teşekkür eden Ünlü, araca binerek cezaevinden ayrıldı.
''Karagümrük Çetesi'' davasında tahliye edilen ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Metris Cezaevi çıkışında sevenleri tarafından karşılandı.
Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Ünlü, ''Sevenlerimiz çok acı çekti. Bu malum hadise, insanları daha doğru yola iletti. Sevenlerimiz bizimle çile çekti'' dedi.
Ünlü, sevenlerinin kendisine bu süreçte büyük destek verdiğini belirterek, ''Yemediler, içmediler, uyumadılar, on binlerce mektup, yüz binlerce mail gönderdiler. Milyonlarca insan benimle birlikte kahır ve çileye katlandı'' şeklinde konuştu.
-Sevenleri sloganlarla karşıladı-
Ahmet Mahmut Ünlü'nün tahliye edildiği haberini alan sevenleri, cezaevi önünde toplandı. Tekbir getiren kalabalık grup, zaman zaman ''Hocaya sadakat şerefimizdir'' ve ''Hepimiz Cübbeli'yiz'' sloganları attı.
Ünlü'nün cezaevinden çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Ünlü bindiği arabadan sevenlerini selamlarken, araç, yola kadar olan 15 metrelik mesafeyi yarım saatte kat edebildi. Ahmet Mahmut Ünlü'nün Beykoz'daki evine gittiği öğrenildi.
 
Editör: Haber Merkezi