Coğrafi işaret tescilli ürünler için ziyaretler yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Coğrafi İşaret tescili alınan Afyon Sucuğu, Afyon Kaymağı, Afyon Mermeri ve Afyon Pastırması için firmalar ziyaret edildi.

Yerli ve geleneksel ürünlerin korunması ve ekonomik değerinin artırılması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde yaygınlaştırılan Coğrafi İşaret uygulaması çerçevesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) çalışmalarını sürdürüyor.

ATSO tarafından Coğrafi İşaret tescilleri alınan Afyon Sucuğu, Afyon Kaymağı, Afyon Mermeri ve Afyon Pastırması için firma ziyaretleri gerçekleştirildi. Firma ziyaretlerine Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası ve Boğaz Mermerciler Derneği ile Özener Patent firmasından temsilciler katıldı.

2 gün boyunca süren ziyaretlerde Coğrafi İşaret tescilinin önemine dikkat çekilerek Afyon Sucuğu, Afyon Kaymağı, Afyon Mermeri ve Afyon Pastırması’nın ülke genelinde tanınırlığının artırılması, dünya geneline de satışının sağlanması için yapılması gerekli olan düzenlemeler üzerinde duruldu.

Editör: Haber Merkezi