Çocuklar Hem Kur'an-I Kerim Öğrenecek, Hem de Spor Yapacak
Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından geçtiğimiz yıl da uygulanan "Haydi Gençler Yaz Kur'an Kurslarına, Haydi Gençler Spora" sloganı ile başlatılan kursların bu yıl da düzenleneceği bildirildi.
Afyonkarahisar Müftülüğü konferans salonunda kurslarda görev alacak kurumların personellerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Afyonkarahisar Müftü Vekili İsmail Yıldırım, projenin Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın imzaladıkları protokol ile ortaya çıktığını ve amacının ise yaz Kur'an kurslarına gelen öğrencileri spora teşvik ederek beden sağlıklarının korunması olduğunu dile getirdi. İmzalanan protokolün bu yönü ile çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Şüphesiz sporun dinimizde teşvik edildiğini ve Müslüman'ın çocuklarını spora yönlendirmesi gerektiğini biliyoruz. Bu manada hem kursların hem de kursa gelen çocukların spor yapmaları çok faydalı bir faaliyet olacaktır" dedi.
Öte yandan, söz konusu yaz Kur'an Kursu'nun 24 Haziran Pazartesi günü başlayacağını, 23 Ağustos Cuma günü sona ereceği bildirildi.İHA
Editör: Haber Merkezi