Çocuk Evinde Ömer Bilal Akpınar Kütüphanesi Açıldı

Şehit Kasım 2018’de bir avuç gönüllünün bir araya gelmesiyle oluşan ve bugün 81 ilde faaliyetini yürüten Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu, şehitlerimiz anısına kütüphaneler oluşturmaya devam ediyor.

7 Şubat 2018 tarihinde Suriye’nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Zeytindalı Harekatı’nda şehit olan P. Asb. Kd. Çvş. Ömer Bilal Akpınar adına Afyonkarahisar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu işbirliğinde Osmangazi mahallesinde bulunan 13-18 yaş arası kimsesiz çocukların kaldığı Çocuk Evi’nde “Şehit Ömer Bilal Akpınar Kütüphanesi” açıldı.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, şehit Bilal Akpınar’ın ailesi, yakınları ve diğer konuklar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Afyonkarahisar Koordinatörü Hilal Kalafat bilgilendirici kısa bir konuşma yaptı.

Türkiye’de En Çok Şehit Veren Birkaç Vilayetten Biriyiz

Açılış öncesi söz alan ve bu hafta içerisinde Yaşayan Şehit Kütüphanelerinden ikincisinin açıldığını hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyonkarahisar en fazla şehit kütüphanesinin açıldığı bir il. Bu durum Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimizin vatan sevgisi noktasında, vatanı koruma, toprağı koruma noktasında gözünü kırpmadan şehit olabildiğinin bir göstergesidir. Şu anda Türkiye’de en çok şehit veren birkaç vilayetten biriyiz. Kurtuluş Savaşı’nda da benzer kahramanlığı gösteren halkımız iç güvenlikte de evlatlarını gerek er olarak, gerek astsubay - subay olarak, gerekse de polis olarak bu ülkenin korunması adına bu toprakların korunması adına, bu toprakların ilelebet Türk yurdu kalabilmesi adına fedakârca çalışmalarda bulunmuş ve şehit vermekten de geri kalmamıştır” dedi.

Kendimizi Donattığımız Ölçüde Başarılı Oluruz

Bu topraklara hizmet etmenin yolu eğitimli ve başarılı bireyler olmaktan geçiyor diyerek sözlerine devam eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Ancak önemli olan şehitlerimize layık olabilmektir. Şehitlerimizi yaşatabilmek ve onların bize bıraktığı bu toprakları sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşanabilir bir hale getirmektir. Herkesin bu anlayışla davranması gerekiyor. Kamu görevlisi, esnafı, çiftçisi ve gençlerin bu anlayışla davranması gerekiyor. Bu toprakları daha uzun süre Türk yurdu olarak tutabilmenin yolu bu topraklara hizmet etmekten geçer. Bunun yapılabilmesi için gençler olarak kendimizi donatmamız gerekiyor. Kendimizi eğitimli hale getireceğiz. Biz ne kadar ilimde, irfanda, kültürde, gelişmelerde kendimizi donatırsak dünyada diğer milletlerle olan rekabette daha ön plana geçmiş oluruz. Daha başarılı oluruz. Bunu bu yönüyle değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Kütüphanenin Çocuk Evlerinde Açılmasını Önemsiyorum

Kütüphanenin Çocuk Evlerinde açılıyor olmasını önemsediğini belirten Vali Tutulmaz: “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bir yurt açılıyor olması ayrı bir önem arz ediyor. Çünkü devletimiz sosyal devlettir. Sosyal devletin gereği olarak vatandaşına her zaman yakındır, her zaman vatandaşının hizmetindedir. Bu her alanda kendisini göstermektedir. Bu çocuk evlerinde kalan çocuklarımız da buradan kitap okuyarak, buraya adını veren bu kahramanın kim olduğunu, bu kahramanın neden bu vatan için canını verdiğini anlayacak, daha iyi kavrayacak. Bunun sonucu olarak bundan sonraki hayatında bu ülkeye daha iyi hizmet edecektir. Bu yönüyle de ben buradaki açılışı önemsiyorum. Bu kütüphanenin açılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve Karabük’ten buraya gelen şehit ailemize hoş geldiniz diyorum. Bu kütüphanenin gençlerimize verimli olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphaneyi gezen ve kitapları inceleyen Vali Mustafa Tutulmaz kütüphaneye çok sayıda kitap hediye etti.

Editör: Haber Merkezi