Çoban,“Saygı ve özlemle anıyoruz”

Afyonkaranisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Burhanettin Çoban; Atatürk'ün tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mâl olmuş bir lider olduğunu söyleyerek, Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderlik ettiği Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandırdığını kaydetti.

Atatürk’ün “en büyük eserimdir” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin yediden yetmişe birleşerek onun çizdiği yoldan ilerlediğini ve dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, “Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine O'nu hedeflerine yönelik anmamız gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Çoban mesajında “ Atatürk’ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O’nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğu uğurladığımız 80. yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Atatürk, Türk tarihine yön vermiş, ülkemizin geleceğine ışık tutmuş, bağımsızlık mücadelesi veren diğer ülkelere de örnek olmuştur. Onun öncülüğünde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen bu ileri hamlelerle ülkemiz büyük bir değişim yaşamış, dünya devletleri arasında gücünü kanıtlamıştır. Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürürken, ülkesini çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığı ile geleceğe yürümektedir. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek hepimizin ortak hedefidir.

Bugün gelinen noktada, Türkiye'miz sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleriyle, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla, her alanda standartlarını yükselterek, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine bunu da yine Atatürk'ün istediği gibi çalışarak, üreterek yapacaklarına inancım tamdır. O'nun düşünce sisteminin bir geçmiş değil gelişerek devam eden bir gelecek olduğunu asla unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Editör: Haber Merkezi