Çobanlar Seyitler sulaması modern sisteme dönüşüyor

DSİ Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Afyonkarahisar’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdür ACU; ’’Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında bulunan Afyonkarahisar ilinde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak tesisler ile 300.000 kişiye ilave içmesuyu temin edilmesi, 837.000 dekar zirai arazinin sulamaya açılması, sulamaya açılan arazilerden çiftçilere 920.000.000 TL zirai gelir artışı sağlanması, 286 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunması hedeflendiğini belirtti.

Bu kapsamda Afyonkarahisar Çobanlar İlçesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Çobanlar Seyitler Sulaması Yenilemesi çalışmaların hızla devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü ACU; ‘’Seyitler Sulaması Yenilemesinin tamamlanması ile 31.150 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacaktır. İş kapsamında boruların döşenmesi işlemi hızla devam etmektedir. ’dedi.

Projenin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ekonomisine yıllık 34.000.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Genel Müdür ACU;’’ DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir.

Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Editör: Haber Merkezi