ÇOBAN, “YEREL YÖNETİMLER VE GENÇLİK” PANELİNDE
 
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Gençlik’ paneline katıldı.
 
AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Yerel Yönetimler ve Gençlik’ paneline konuşmacı olarak katılan AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, yerel yönetimlerde belediyelerin önemine değindi. Çoban, “Programı düzenleyen Genç kardeşlerimize ve kulüplerimize teşekkür ederiz. Yerel yönetimler denilince ilk akla gelen belediyelerdir. Biliyorsunuz 30 ilimiz Büyükşehir oldu il özel idareler bu illerde kaldırıldı. İleride muhtarlıklar bile kaldırabilir. Büyükşehir belediyeleri gerek statü gerek, gerek gelir olarak il belediyelerinden daha şanslı. Büyükşehirlerin imkânları daha fazla. Bizden hizmet beklerken bizi bir il ile karşılaştırın. Bizim imkânlarımız daha kısıtlı. Belediyelerin bir takım görevleri var” dedi. Çoban, daha sonra hizmetlerinden ve projelerinden bahsetti.
 
Panelde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Doç. Dr. Sait Açba, toplumda refahı sağlamak, düzeni sağlamak siyasal yönetimlerin görevi olduğunu vurguladı. Milletvekili Doç. Dr. Açba, şöyle konuştu; “30 Mart seçimlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Afyon Kocatepe Üniversitesi 15 yıldır hizmet verdiğim bir üniversite, Üniversite gençlerine saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Gençlik bizim için önemli; gençlik toplumun bireyi ve gelecekte görevleri teslim edeceğimiz bir nesil. Dolayısıyla gençlerimize ne kadar çok hizmet verir, geliştirirsek bizim için o kadar önemlidir. Toplumda refahı sağlamak, düzeni sağlamak siyasal yönetimlerin görevidir. Yönetimler bu hizmeti verirken değişik kurumlarla bu hizmeti gerçekleştirmektedir. Gerek yerel ve genel yönetimlerin finansman yönetimi vergilerdir. Hizmetin etki ve yetki alanı çakışıyorsa böyle bir noktada optimum hizmeti rahatlıkla verebilmektedir. Türkiye’de yerel yönetimler anlayışı 1950’den yani çok partili dönemin başladığı dönemdir. Yerel yönetimler halka en yakın yönetimlerdir. Hizmetlerin en yakından görüldüğü yönetimlerdir.”
 
‘Yerel Yönetimler ve Gençlik’ panelinin ardından seçim çalışmalarını sürdüren Belediye Başkan adayı Çoban, Voleybol İl Temsilciliğini, Zübeyde Hanım Caddesi Esnaf ve Kanlıca Bilgi ile Mecidiye, Hattat, Karahisar, Kayadibi Mahalle ziyaret etti.  Voleybol il temsilciliği ziyaretinde konuşan Başkan Çoban, Belediye voleybol takımının önemli başarılar elde ettiğini vurguladı. Çoban, “Yaklaşık 1 yıldır Afyonkarahisar’da ciddi anlamda bir voleybol ve bir basketbol takımı oluşturarak ciddi anlamda başarılar elde ettik. Basketbol takımımız 3. Lige çıkmayı garantiledi. Voleybol takımımızda 2. Lig şansını deneyecek. Biz spora maddi ve manevi olarak destek sağladık. Özellikle 2010 yılında malzeme yardımı, 2013 yılında ise spor kulüplerimize toplam 128 bin lira maddi destek verdik. Afyonspor kulübüne toplam 1 trilyon 250 bin lira maddi destek sağladık ama geçmişte kalan borçlar nedeniyle kulüp kapanma noktasına gelmişti. AFJET İle iş bölümü yapmaya karar verdik. AFJET futbol ile biz ise voleybol ve basketbol ile ilgilenmeye karar verdik. Voleybol ve Basketbol takımımıza spor tesisi tahsis ettik ve sporcularımızın maaşlarını günü gününe ödüyoruz. Spordaki başarılarımızın en büyük pay sporcularımızdır. Hepinizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.” Voleybol il temsilcisi Bora Yiğit ise projelerinden, hizmetlerinden bahsederek, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Çoban, başta olmak üzere kendilerine destek veren kurumlara teşekkür etti. Çoban, daha sonra Zübeyde Hanım Caddesindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.
 
Gün içerisinde Kanlıca mahallesinde bulunan Bilgi evini ziyaret eden Çoban, burada öğrenci velileriyle bir araya geldi. Bilgi evlerinin öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını belirten Çoban, “ Kanlıca mahallemize hizmet edecek bir şekilde dizayn edilmiş bir bilgi evidir. Biz bilgi evlerini öğrencilerimizin ders alması için açmış olduğumuz bilgi evleri, artık kurumlarımızın ve ailelerimizin kullanabileceği çok amaçlı bir yer oldu.  Akıllı sınıflar, internet, oyun alanları her şey mevcut. İlerleyen aylarda Allah nasip ederse Bilgi evimizin yakınına güzel bir spor merkezi yapmayı düşünüyoruz. Kanlıca mahallemizin doğalgaz giren yerlerini hızla asfaltın sonra kaldırımlarını hızla bitireceğiz. Belediyeler kaldırım yapar, yol yapar ama en önemlisi de eğitime verdiği katkıdır. Bu amaçla 8 tane bilgi evi yaptık 9’uncu bilgi evimizi de yapıyoruz” diyerek konuştu. Çoban, ayrıca öğrenci velilerine 2014-2019 döneminde yapacağı projelerden bahsetti. Başkan Çoban, son olarak Çakmak Otel’de ‘İstikrar Sürsün, Afyon Büyüsün’ Proje Tanıtımı toplantısına katıldı. Proje tanıtım toplantısına engelli vatandaşlar ve pazarcı esnafı davet edildi.
 


 
 
 
Editör: Haber Merkezi