ÇOBAN, MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
 
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban seçim ziyaretleri kapsamında Bayatçık, Küçük Çobanlar ve İstiklal Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaretlerinde konuşan Çoban, “Ben her şeye evet diyemem ve yapamayacağım bir şeyin sözünü veremem” dedi.
 
Bayatçık, Küçük Çobanlar ve İstiklal Mahallesinde açık hava toplantısı yapan Başkan adayı Burhanettin Çoban, ilk ziyaretini Bayatçık mahallesine yaptık. Bayakçık mahallesinin her zaman AK Parti’ye büyük bir destek verdiğini vurgulayan Başkan adayı Çoban, son 5 yılda Afyonkarahisar’a önemli hizmetler yaptıklarının altını çizdi. Çoban, “İlimiz toplam 114 bin kilometrekaredir. Tarım sulamalarının yarıdan fazlasını devlet karşılıyor. Hayvan denetlemelerinde Halk Sağlığının kurallarına herkes tabiidir. Afyon yumurta tavukçuluğunda en önemli illerinden biri olmaktadır. Konya, Çorum’un ardından Afyon gelmektedir. Günde 10 milyon yumurta üretiyoruz. Şimdi bunların tavuk gübresi soru var. Ama şehrimize gübre enerji tesisi kurularak bu sorun giderilecek. Meraların imara alınması bir Belediye başkanının imara alması mümkün değil. İkinci ve üçüncü sınıf mera ise bir komisyon kurularak imara alınabiliyor.Bu da Belediyeye değil direk hazineye gidiyor” dedi.
 
Bayatçı mahallesinin ardından Koçak Çobanlara geçen Başkan adayı Çoban, kaymak üretim tesisi kurmak istediklerini söyledi. Çoban, şöyle konuştu; “Tarım il müdürlüğünün izin vereceği bir şekilde kaymak üretim tesisini kurup biz teslim edeceğiz inşallah. 2003 Türkiye’siyle ekonomide, eğitimde, sağlıkta hangi alana bakarsanız bakın şimdiki ile bir mi? Ülkemizin petrol, mazot ve akaryakıtı ithal ediyoruz. AK Parti iktidara geldiği dönem bir varil petrol 25 dolar, mazot ise 1,5 liraydı. Bugün petrol varili ise 130 dolar mazot ise 4,5 liradır. Çiftçi desteği ise 1’den 10’na yükseldi. Geçmişe göre her şey daha iyidir. Bize mahalle olarak bağlanan köylere bizler almaya değil vermeye geliyoruz. Ben her şeye evet diyemem ve yapamayacağım bir şeyin sözünü veremem.”
 
Bayatçık ve Küçük Çobanlar mahallesinin ardından İstiklal Mahallesi sakinlerine hitap eden Başkan adayı Burhanettin Çoban, AK parti hükümetlerinin Türkiye’ye değişim ve yenilik getirdiğini vurguladı. Çoban, “Allah bu ülkeye Mustafa Kemal Atatürk’ü, ardından Adnan Menderesi, Turgut Özal’ı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı vermiş.Bu millet bu değerleriyle nasıl övünüyorsa azdır. Türkiye otobanlarla tanıştı, milli gelirlerimiz artmaya başladı. Özal’dan sonraki hükümetler oyunlar, krizler,  daha sonra gazetelerin “Muhtar bile olamaz” dediler Recep Tayyip Erdoğan’ı bu halk tek başına iktidar yaptı. 12 yılda 17.000 km bölünmüş yol yapıldı. Dünyada 8 ülkede hızlı tren var 8. Ülke Türkiye. Ve artık hızlı treni ve kendimiz üretiyoruz ve alt yapısını bile Türk mühendislerimiz yaptı. Artık Türkiye bu hale geldi. Sağlıkta dünyada en iyiyiz” diye ifade etti. Başkan adayı Çoban’ı mahalle ziyaretlerinde AK Parti İl Teşkilat üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adayları eşlik etti.
 
Editör: Haber Merkezi