ÇOBAN, İDDİALARA YANIT VERDİ..
Yerel bir gazetede, son günlerde bir imar ve parselasyon çalışmamızla ilgili olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi'ni ve Afyonkarahisar Belediyesi'ni muhatap alan bir takım isnatlar yer almıştır.  
Afyon Kocatepe Üniversitesi, ilk olarak 1991 yılında, yaklaşık 9 milyon m² alan içerisinde olacak şekilde planlanmıştır. Planlanan alanın, mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan bölümlerinde Üniversitenin İdari Binası ve çeşitli fakülte binaları yapılmıştır. Kampüsün özel mülkiyete konu olan yaklaşık 1 milyon m2'lik kısmında aradan geçen 22 yıllık süre içerisinde 66 adet parselden sadece 5 tanesinin (67.722 m2) kamulaştırılması Üniversitemizce gerçekleştirilebilmiştir Diğer 61 adet parselle ilgili kamulaştırma işlemleri ise, kamulaştırma bedellerini karşılayacak maddi kaynak yokluğu nedeniyle gerçekleşememiştir. 61 adet parsel sahibi içerisinde sosyo-ekonomik durumu iyi olanlar var olduğu gibi, kötü durumda olanlar da mevcuttur. Tapu kaydı incelendiğinde bu durumun herkesçe görülmesi ve anlaşılması mümkün olacaktır. Bu parsel sahiplerinden sık sık Belediyemize İmar Plan Tadilatı için müracaatlar olmuştur. Bu müracaatlar üzerine Belediyemiz, 13.11.2012 tarihinde olumlu görüşle, Üniversitemiz'den bu konuda görüşünü bildirmesi ve imar çalışması için muvafakat verilmesi istenmiştir. Bize müracaat eden şahıslar arasında kesinlikle Odak Gazetesinde ismi belirtilen öğretim üyesi yoktur. Bu şahsın yazılı ya da şifahi olarak İmar Müdürlüğümüze hiçbir başvurusu olmamıştır. Kaldı ki, Belediye Meclis Kararları 31 Belediye Meclis Üyemizin, misafirlerimizin ve tüm basın mensuplarımızın katılımı ile yapılmaktadır. Gündem bir ay önceden yazılı olarak tüm ilgililere verilmektedir. İmar komisyonunda hem MHP'den hem AK Partiden üyeler mevcuttur. Yine imar plan tadilatı yapılacak olan bölge slaytlarla tüm hazıruna gösterilmektedir. Yani bu çalışma (her yapılan uygulama gibi) gizli kapaklı, kapalı kapılar arkasında değil, tamamen aleni olarak 11 aylık bir süreç içerisinde yapılmıştır.
61 adet parsel sahibinin yaklaşık toplam 1 milyon m2 yüzölçümlü alandaki 22 yıldır süren mağduriyeti, vatandaşlarımızın talepleri sonucu Üniversitemizin olumlu görüşü ve Belediyemizin gayretleriyle sona erdirilmiştir.
 Şunu özellikle belirtmek isteriz ki; bahsi geçen yaklaşık 1 milyon m2 yüzölçümlü alanın çoktan kamulaştırılıp imar planına ilişkin düzenlemesinin yapılmış olması gerekirdi. Ancak, alanın büyüklüğü ve bununla orantılı olarak kamulaştırma ödeneklerinin çok çok yetersiz kalması (yıllık iki bin Türk Lirası) nedeniyle bu işlemler Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilemediği Belediyemizce bilinen bir durumdur.
 Düzenleme sonucunda bu alan, Üniversite alanından Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanına çevrilmiştir. Arsa sahipleri ısrarla konut alanına çevrilme talebinde bulunmuşsa da bu tarafımızdan uygun görülmemiştir. Arsa sahiplerinden %40 düzenleme ortaklık payı kesilecektir. Bu %40'lık alan içerisinde yollar, yeşil alanlar, 2 adet Belediye hizmet alanı, Rekreasyon alanları, Cami alanı, Spor alanı, Otopark gibi alanlar ayrılmıştır. Organize Sanayi Bölgemizin doluluğu göz önüne alındığında komşusu olan bu yerin ''bacasız sanayi'' için en elverişli alan olduğu görülmüştür.
Haberde geçtiği şekilde, ilgili düzenlemenin tek bir kişinin arsasına yönelik olduğu iddiası ise asılsız ve haksızdır. Bu çalışma, bir yıl evvelinden başlatılmış ve Üniversitemizle koordineli olarak çalışılmıştır. Sonuçta, vatandaşlarımızın 22 yıl süren mağduriyetleri giderilmiş ve şehrimiz de ihtiyacı olan yeni bir konut dışı kentsel çalışma alanına kavuşmuş olacaktır.  
 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
                                              
 Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı
Editör: Haber Merkezi