ÇOBAN, ESNAF, MEMUR-SEN VE AÇILIŞA KATILDI
 
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, hafta sonu da ziyaretlerini sürdürdü. Saraçlar çarşısı esnafını ziyaret eden Başkan adayı Çoban, Memur-Sen İl Temsilciliği ile Karşıyaka Mahallesinde bulunan Sultan Divanı Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdi. Ziyaretlerine ilk olarak Saraçlar çarşısından başlayan Başkan adayı Burhanettin Çoban, burada esnaflarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Esnaflara 5 yıllık başkanlık döneminde yaptığı hizmetlerden bahseden Çoban, birçok hayal denilen projeleri hayata geçirdiğini belirtti. Yeniden göreve gelmesi halinde hazırladığı birçok projesini olduğundan bahseden Çoban, 2009 yılında ne söz verdiyse hepsini yerine getirdiğini belirtti.
 
Esnaf ziyaretinin ardından Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliğini ziyaret eden Başkan Çoban, burada sendika yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, hükümetin çok ciddi çalışmalar yürüttüğüne değindi. Çelik, “Memur- Sen Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Türkiye 800 bin üyemiz var Afyon’da ise 11 bin üyemiz var. 11 tane hizmet kolumuz var 10 hizmet kolunda yetkiliyiz. Çalışmalarımız ciddi ve güzel bir şekilde devam ediyor. Vatana millete hayırlı hizmet eden kim olursa onun yanında olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de ciddi çalışmalarımız var özellikle çalışma hayatında ciddi kazanımlarımız var. Kamuda Başörtüsü meselesinde memur senin bir yıllık çalışması var ve 12 milyon 300 bin imza topladık. Bunlar güzel şeyler, kardeşlik birlik beraberlik içinde olan şeyler” dedi.
 
 “Ciddi bir gücüz ve çalışmalarımız devam ediyoruz” diyerek 11 hizmet kolunda 8 Şube ile Ayfonkarahisar’da hizmet verdiklerini söyleyen Çelik, “ 11 hizmet kolunun 8 tanesi şube oldu. Eğitim birsen en fazla üyesi olan sendika yaklaşık 4 bin üyemiz var. Bizde elimizde geldiğince çalışan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye başkanımızda taleplerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Şehrimizin yaşanılabilir bir şehir oldu. Başkanımız 5 yıl önce projelerini açıkladığında uçuk projeler olarak görülüyordu. Ama bugün baktığımızda hepsi gerçekleşmiş durumda. Alt yapı hizmetleri düzeldi, yollarımız, kaldırımlarımız güzelleşti. Başkanımız sağ olsun ciddi ve güzel çalıştı inşallah daha güzel projelere imza atacağını düşünüyoruz” dedi.
 
Sendikaların demokrasinin ve milli iradenin yanında yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Çoban, şöyle konuştu; “Sendikalarımızın bir siyasi partinin fanatik taraftarı her hal ve şartta desteğini arzu etmiyoruz. Biz sendikalarımızın demokrasinin ve milli iradenin yanında yer alsın. 28 Şubattan beri memur sen çizgisini hiç bozmadı. İlkleri savundu, meydanlara indi ve biz de bundan çok mutlu olduk. Aynı çizginin devamını arzu ediyoruz. Geçen dönemde afyonda ilk defa bir belediye başkanı projeleriyle çıktı. Biz vizyonumuza ve alt yapı ve üst yapı projelerimizi koyduk ve Allah’a şükür hepsini gerçekleştirdik. Bu dönem görselliğe daha önem vereceğiz. Dolu dolu bir dönem geçecek inşallah.”
 
Belediye Başkan adayı Çoban, Karşıyaka Mahallesinde yapımı tamamlanan Sultan Divani Kur’an Kursunun açılışına katıldı. Kur’an kursunun Karşıyaka Mahallesine hayırlı olmasını dileyen Başkan adayı Çoban, 2010 yılında Kur’an kursunun temelini attığını belirtti. Çoban, “2009-2010 yılında bu güzel müessemizin temelini atmıştık. Allah nasip etti açılışında da bulunuyoruz. Bundan dolayı öncelikli olarak burada az çok katkı yapan hayırsever varsa onları hayırla anıyorum Allah razı olsun. Bundan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ben yine biliyorum ki ellerinin emekleriyle her türlü katkıyı sundular. Yüreklerini ve becerilerini koyduklar hepsine teşekkür ediyorum. Bizlerde belediye olarak Karşıyaka mahallemize çok güzel hizmet yaptık. Ve biz bilgi evimizi yaparak İlim yayma cemiyetine bir protokolle vermiş olarak ve mutlu oldum. Eskiden her tarafta kuran kursu açılsın açık açık yapılsın zordu. 2010 yılından itibaren her şey değişti. Bu tür hizmetlerin ve eğitim alanların sayısı artacak inşallah. Müessesiz tekrar hayırlı olsun ve dernek yönetimini canı gönülden kutluyorum.”  Başkan Çoban’ı ziyaretlerinde ve açılış programında AK Parti il Teşkilatı, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adayları ile partililer yalnız bırakmadı.
Editör: Haber Merkezi