ÇOBAN: ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, gazetecilik mesleğinin, çok büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Burhanettin Çoban "Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler" dedi.

Gelişen teknoloji ve büyüyen nüfus nedeniyle, kitleler arasında iletişimin de son sürat ilerlediğine dikkat çeken Başkan Çoban, bu yükü taşıyan medya sektörünün içinde en çok yorulan ve en çok yıpranan kesimin basın çalışanları olduğunu söyledi.

Gazeteciliğin, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu kaydeden Başkan Çoban;  "Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar" dedi.

Gazeteciliğin onurlu ve zorlu mesleklerden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Çoban, "Gazetecilik, sorumluluğu büyük, cefası çok olan bir meslektir. Kamuoyunun haber alması ve bilgilenmesi için gerektiğinde büyük özveriyle, koşuşturan gazeteci kardeşlerimiz bu uğurda ailesini ve sevdiklerini de çoğu zaman ihmal etmektedirler. İlimizde gerek yerel basın kuruluşlarında gerekse ulusal basın kuruluşlarının temsilciliklerinde görev yapan arkadaşlarımızın hepsi, Afyon sevgisi ile dolu olarak, gazetecilik mesleğinin tüm imkânlarını şehrimizin gelişip, güzelleşmesi yönünde kullanmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle Afyonkarahisar'ın gelişmesine, tanınmasına katkı sağlayan, sorunların çözümünde bizlerle birlikte yol alan ilimizdeki tüm internet, gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının, " 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım" dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi