Çoban, "Afyonkarahisar için çok büyük kazanç olacak"

Sakarya Milletvekili ve eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, 30 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında Dünya Motokros Şampiyonası'nın yapılacağı Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Tarihi yarışın yapılacağı merkezde, yapım çalışmaları devam eden yarış parkuru, padok alanı ve tesisleri gezen Kenan Sofuoğlu, dev organizasyonun Afyonkarahisar için çok büyük bir kazanç olacağını söyledi.

“ŞAMPİYONADAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ"

Dünya Supersport Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluklarla tüm dünyanın tanıdığı eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, 30 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Motokros Şampiyonası öncesinde, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı B. Yunus Uçar ile birlikte tarihi yarışın yapılacağı Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Burada, yapılan çalışmaları yerinde gören ve ilgili yöneticilerden bilgi alan Sofuoğlu, Türkiye'nin 'Dünya'nın Afyonkarahisar'da buluşacağı' şampiyonadan alnının akıyla çıkacağını söyledi.

“BELEDİYE TARİHİ BİR BAŞARI GÖSTERDİ”

Türkiye'ye dünya motokros şampiyonasını getirmenin ve yarışlar için o ortamı hazırlamanın ne kadar zor olduğunu bildiğini belirten Sofuoğlu, "Türkiye Motosiklet Federasyonumuz ve Afyonkarahisar Belediyesi çok büyük bir emek ve yatırımla motor sporlarında dünyanın en önemli şampiyonlarından birini Türkiye'ye getiriyorlar. Gerçekten bu tarihi bir başarıdır. Düşünün, yaklaşık iki hafta sonra dünyanın en iyi motokros pilotları buraya gelecek. Şampiyona için şu anda yapılan hazırlık çalışmaları gördüğüm kadarıyla çok iyi gidiyor. Büyük emek sarf edilmiş. Hem federasyonumuzu hem de Belediyemizi çok güzel bir ekip çalışmasıyla yaptıkları bu hazırlıktan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

SOFUOĞLU: “ŞAMPİYONAYA DESTEK VERECEĞİM”

Önümüzdeki yıl Gençler Dünya Şampiyonası’nın da Afyonkarahisar'da yapılacağını hatırlatan Kenan Sofuoğlu, "Genel olarak baktığınız zaman ülkemizde motorsporlarında güzel adımlar atılıyor. Yine 2 hafta sonra Marmaris'te Dünya Ralli Şampiyonası yapılacak. Bu organizasyonlarda federasyonların emekleri çok büyük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilhassa Afyon'da bu motor sporları merkezindeki hazırlıklar için gece gündüz çalışan TMF AS Başkanı Mahmut Akülke Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi. Sofuoğlu, Dünya Motokros Şampiyonası'nda eski bir milli sporcu olarak gerektiği kadarıyla görev alacağını ve destek vereceğini söyledi.

“BELEDİYE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMUŞ”

Kendisinin de şu anda Düzce'de motosiklet pist yarışlarının yapılabileceği bir parkurla uğraştığını dile getiren Kenan Sofuoğlu, "Oradaki belediyemiz de elinden geleni yapıyor, bize destek veriyor. Ancak buradaki yatırım ve organizasyon çok daha büyük. Afyonkarahisar Belediyesi taşın altına elini koymuş, tüm gücüyle destek veriyor. Belediyeler genel olarak, spor salonu ve halı saha gibi spor tesisleri yapıyor. Fakat böyle bir işe çok az belediye giriyor. Bunlardan bir tanesi Afyonkarahisar Belediyesi. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Afyonkarahisar bu yarışlardan çok büyük kazanç sağlayacaktır. Dünyanın en iyi en elit sporcuları buraya gelecek" ifadelerini kullandı.

“DÜNYAYA ÖRNEK BİR ŞAMPİYONA YAPACAĞIZ”

Türkiye'nin Dünya Motokros Şampiyonası ile büyüklüğünü tüm dünyaya haykıracağını belirten Federasyon Başkanı Yunus Uçar ise, "Yapacağımız bu dev organizasyon, şu anda ülkemiz üzerinde oynan oyunlara karşı çok büyük cevap olacaktır. Burada ben de Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Bey ve Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz Bey'e çok teşekkür etmek istiyorum.. Onlar bu cesareti ve desteği bize vermemiş olsalardı biz böyle bir işe giremezdik" dedi. Şampiyonanın Türkiye'ye ve Afyonkarahisar'a getirilmesinde Kenan Sofuoğlu'nun dünya motor sporlarındaki tanınırlığının ve marka değerinin çok büyük etkisi olduğunu kaydeden Federasyon As Başkanı Mahmut Akülke de Afyonkarahisar'da dünyaya örnek bir şampiyona yapacaklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANIMIZA ÖZEL DAVETİYE

Sakarya Milletvekili ve eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'ndeki incelemelerinin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı B. Yunus Uçar ile birlikte, Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde Deprem Konutlarının arkasındaki "Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti"ni gezdi. Afyonkarahisar Motosiklet Kulübü ve Derneği üyeleri de motosikletleriyle Sofuoğlu ve beraberindekilere eşlik etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, burada yapılması planlanan pistle ilgili Kenan Sofuoğlu'na bilgi verdi. Daha sonra Başkan Çoban'la Afyonkarahisar Belediyesi'nde bir araya gelen Sofuoğlu, Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti"ne yapımına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi