Cinayet, Emekli Maaşının Çekilmesiyle Çözüldü
Afyonkarahisar'da 21 aydır kayıp olan 60 yaşındaki Aziz Eyişmen'in cesedi, kimsenin kalmadığı metruk bir evde gömülü olarak bulundu. Polis, cinayeti, Eyişmen'in emekli maaşının 4 kez çekilmesi üzerine başlattığı takiple çözdü.
Ocak 2012'de polise başvuran yakınları, Aziz Eyişmen'in kaybolduğunu bildirdi. O tarihten beri haber alınamayan Eyişmen'i bulmak için hesaplarını da takibe alan polis, Eyişmen'in emekli maaşının çekildiğini tespit etti. Emekli maaşını düzenli olarak çeken kadın şüpheli T.B.'yi gözaltına alan polis, T.B.'nin eşi M.B.'nin bir yıl önce hırsızlık ve yağma suçundan cezaevine girdiğini saptadı.
Araştırmalarını hapisteki M.B. üzerine yoğunlaştıran emniyet ekipleri, M.B.'yle birlikte hırsızlık ve yağma suçlarıyla yargılanarak hüküm giyen arkadaşı H.O.'nun da cinayete iştirak ettiği şüphesi üzerine ikilinin hapse girmeden önce neler yaptığını araştırmaya başladı. M.B. ve H.O.'nun, H.Ş. isimli bir başka arkadaşları ve Aziz Eyişmen'le görüşüp birlikte alkol aldıklarını öğrenen polis, dışarıda bulunan H.Ş.'yi de takibe aldı.
Takipleri sonucunda H.Ş.'nin sürekli olarak Mecidiye Mahallesi 7'nci sokakta bulunan metruk bir evde olduğunu tespit eden ekipler, H.Ş.'yi gözaltına aldı. Emniyette Eyişmen'i tanıdığını, sürekli olarak M.B., H.O. ve Eyişmen ile evde birlikte alkol aldıklarını anlatan H.Ş., Eyişmen'in nerede olduğunu kendilerinin de bilmediğini, kaybolmasıyla bir ilgisi bulunmadığını söyledi.
CESEDİ GÖMDÜKLERİ EVDE ALEME DEVAM
H.Ş.'nin ifadesinin ardından polis evde inceleme yaptı. Cesedin bulunması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden uzman köpekleri getirten Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, polis köpeklerinin evin birçok yerinde uyarı vermesi üzerine evin tabanını tümüyle kazdı. Olay yeri ekiplerinin, ilk incelemede Eyişmen'in çok uzun süre önce öldüğünü tespit ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin, cinayetten sonrada aynı evde toplanıp alkol almaya devam ettiği belirtildi.
Üzerinde satılık yazısı bulunan evde yapılan incelemenin ardından, Eyişmen'in cesedi gömüldüğü yerden çıkartıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırılan ceset üzerinde yapılacak otopsinin ardından, Eyişmen'in nasıl öldüğü de ortaya çıkacak.
Olayla ilgili olarak gözaltında bulunan T.B. ile H.Ş.'nin sorguları sürüyor
Editör: Haber Merkezi