Çiftçiye faiz indirimi

Konu:Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Belirlenen Şartları Uygulayan Üretime Yönelik İşletmelere%100’e Varan OranlardaFaiz İndirimi uygulanacaktır.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, üreticilerin tarımsal üretime ilişkin finansman ihtiyacını uygun koşullarda karşılamaya yönelik % 25-100 oranında daha düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırabilecektir.İlgiliCumhurbaşkanlığı Kararı03.01.2020 tarihli ve 30997sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ACAR;

“Üreticiler, sözleşmeli üretim yapanlar, tarımsal amaçlı kooperatif ve üretici birlikleri, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve yalnızca lisanslı depo yatırımı yapan kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iktisadi işletmeleri, 31 Aralık 2022'ye kadar belirlenen indirim oranlarıyla kredi kullanabileceklerdir.Üreticilerin, birden fazla üretim alanında kredi talebinde bulunması durumunda kredinin üst limiti, krediye konu ürünlerden en yüksek kredi üst limitine sahip ürüne göre belirlenecektir.

Büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve/veya besiciliği konularında faaliyet gösteren ve bu alanlarda kredi kullanan üreticilerin mevcut kapasiteleriyle uyumlu yem bitkisi üretimi, modern basınçlı sulama sistemi alımı ile sözleşmeli üretim yaptıran gerçek veya tüzel kişilere kendi adlarına sözleşmeli üretime konu ürünle aynı ya da farklı konularda yaptıkları tarımsal üretime yönelik kullandırılacak krediler kredi üst limiti hesaplamasına dahiledilmeyecektir.

Geleneksel (yaygın) hayvansal ve bitkisel üretim konularında kredi kullanacak üreticiler, indirim oranlarından, kullanacakları kredi tutarına göre kademeli olarak yararlanacaklardır.Mevcut işletmelerin satın alınmasına yönelik kredilerde de satın alınacak işletmenin faaliyet konusuna göre indirim uygulanacaktır.

Üretim konusuna göre, 500 bin lira ile 50 milyon lira arasında değişen üst limitteki krediler için yüzde 25-100 oranında faiz indirimi uygulanacaktır. Özellikli kriter olarak belirlenen şartları sağlayan üreticiler, bu kriterler için belirtilen oranlarda ek olarak faiz indiriminden faydalanabileceklerdir. Üreticilerimiz özellikli kriter olarak belirlenen şartları sağlamaları halinde, faizsiz olarak krediden yaralanabileceklerdir. Özellikli kriterler dikkate alınarak hazırlanan ve indirim oranları ile kredi üst limitinin gösterildiği tablolar da karar metninde yer almaktadır.

İlimizde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi