Çiftçiye 6 Milyon 186 Bin TL Destek Primi Ödendi
Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentteki 6 bin 698 çiftçiye 6 milyon 186 bin TL destek priminin ödendiğini söyledi.
Arap, kentteki çiftçilerin 2013 yılı ilk fark ödemesinin yapıldığını kaydederek, tarımsal desteklemelerin rasyonel, yönlendirici ve etkin kullanılabilmesi açısından önem arz eden 'Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Projesi' kapsamında yapıldığını söyledi.
Yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane Mısır, aspir, buğday, arpa, çavdar, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreterek satışını gerçekleştiren üreticilere ilk fark ödemesinin yapıldığını ifade eden Arap, şunları söyledi:
"İkinci etap fark ödemesi desteklemesinin şubat ayı içerisinde yapılacak. Kent genelinde 4 bin 623 üreticimiz 2 milyon 829 bin TL tutarında destekleme ödemesinden faydalanacaktır. Ayrıca fark ödemesi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin son başvuru tarihleri ise yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2014, dane Mısır, buğday, arpa, çavdar, tirtikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura başlangıç tarihinin ise 31 Nisan 2014'dür."
Editör: Haber Merkezi