CİB’in ‘’ Basına Değer Katanlar ‘’ projesi Türkiye’ye örnek olacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, ABYD (Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği) işbirliği ile geçmişten günümüze ‘’Basına Değer Katanlar’’ı anmak amacıyla düzenlenen anma etkinliklerinin ilki
Merhum Dr. Mehmet Saadettin Aygen’in anısına, Aygen’in doğumunun yıldönümü olan 6 Mart 2020 Cuma günü Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nde (ABYD) gerçekleştirilmişti. Anma etkinliğinde Merhum Dr. M. Saaddettin Aygen’in hayatına dair bilgiler sunulurken anılar da anlatıldı.

Geçmişte Afyonkarahisar basınına katkı sunan isimlerin geleceğe taşınması amacıyla hazırlanan ve ilk etabı pandemi öncesinde gerçekleştirilen ‘’Basına Değer katanlar” çalışmasının devam edeceği bildirilmişti.

CİB koordinatörlüğü ve ABYD’nin işbirliğinde Prof. Dr. Turan Akkoyun’un katkıları ile hazırlanan ‘’Basına Değer Katanlar’’ etkinliğinin sürdürülebilir bir proje olup, her vilayete ve ilçeye uyarlanabilir bir nitelik arz ettiğine dikkat çekiliyor.

Bu projemiz ile, sektöre omuz, destek, güç vererek katkı yapanlar ile her türlü şarta rağmen bunu devam ettirmeye çalışanlar arasında sağlıklı bir iletişim kanalı tesis etme teşebbüsü ve yolculuğu amaçlanmıştı. Proje kapsamında o dönemde Afyon Kocatepe Üniversitemizde görev yapan ancak daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi’nde göreve başlayan Prof. Dr. Turan Akkoyun’un değerli katkıları ve sunumları ile Afyonkarahisar basınının öncü isimlerinden merhum Dr. M. Saadettin Aygen’i anarak çalışmalarımıza başlamıştık. Pandemi şartları ortama hakim olunca ara verdiğimiz projenin diğer etaplarını önümüzdeki günlerde sürdürmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Yüzyılı aşan bir geçmişe sahip, kendine has bir gelenek oluşturan Afyonkarahisar basınına değer katanlara dair teşebbüs edilen faaliyetin diğer vilayet ve ilçelere de uyarlanabilir, sürdürülebilir araştırma projesi sistematiğine dönüştürülmesinin ülke genelinde bir sistematiğinin oluşması için çaba gösterildiğini belirten CİB Bölge Müdürü Burcu, “Bu çalışmalarımızın Türkiye genelinde ilgi görmesinden ve örnek alınmasından büyük memnuniyet duyduk. Benzer çalışmaların diğer illerimizde de hayata geçirilmesi için elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız. Projemize son derece önemli katkılar sağlayan Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Sayın Prof. Dr. Turan Akkoyun’un konuyla ilgili değerlendirmesini ekte siz değerli basın mensuplarına sunuyor, pandemi şartlarının sona ermesinin ardından yeni çalışmalarda buluşma dileklerimizi ifade etmek istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi