CHP’nin ilçe kongreleri devam ediyor

CHP Afyonkarahisar il teşkilatında seçim heyecanı başladı. Hafta sonu Çay ve Sultandağı ilçelerinde ilçe örgütleri ve il delegelerinin seçimi yapıldı.

Demirkırkan: “Buradan el ele, kol kola çıkacak, önümüzdeki süreçte omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz.

CHP il başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın yanısıra ilçe başkanları, eski il başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan İl Başkanı DemirkırkanCHP kongrelerinin demokrasi şöleni olduğunu ifade ettikten sonra “Bugün göreve gelecek yeni yönetim kadrolarımız ülkemi için hayati öneme sahip olanönümüzdeki seçimlerde, Yerel, Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeKuvayi milliye ruhu ve gücüyle mücadele edecektir. 25 Kasımda başlayan ilçe kongrelerimizin, partimize,ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kongrelerde demokrasi şölenimize katkı koyacak olan İlçe Başkanı Adaylarımıza ve yönetim kurullarına başarılar diliyorum. Buradan el ele, kol kola çıkacak, önümüzdeki süreçte omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz. Kazanan Demokrasi, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi, kazanan Türkiyemiz olacaktır.”

Hüsnü Bozkurt: “Süleyman Demirel’den de, Adnan Menderes’ten de özür dilememiz gerekiyor herhalde.”

Kongrelere misafir olarak katılan Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt burada yaptığı konuşmada iktidar tarafından ,dış politika konusunda yaşananların insanlarımıza doğru aktarılmadığını ifade ederek “Biz 68 kuşağıyız. Çok gördük geçirdik. Ama böylesini hiç görmedik. 15 yıldan beri Türkiye’nin başına öyle bir yönetim musallat oldu ki. Biz gençliğimizde de hep emperyalizm ve yerli işbirlikçilerinden bahsederdik. Uluslararası vahşi kapitalizmin Türkiye’yi nasıl sömürdüğünü bilirdik, söylerdik. İktidarda bulunanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler diye söylerdik. Bugün buradan, 25 Kasım 2017’den geriye bakarak hepsinden özür diliyorum. Böyle bir gaflet, böyle bir dalaletle hiçbir dönemkarşılaşmamıştık. Süleyman Demirel’den de, Adnan Menderes’ten de özür dilememiz gerekiyor herhalde. Bu gün yaşananlar inanılır gibi değil. Bir devlet nasıl bu kadar küçük düşürülebilir. Uluslararası alandan konuşmalar yapılıyor, belgeler imzalanıyor. Orada konuşulanlarla ilgisi olmayan bilgiler veriliyor topluma. Dün Amerikan başkanı ile telefonda görüşmüş. Sonuç ne “Artık PYD’ye silah vermeyecekmiş Amerika.” Verse ne, vermese ne. Adam 70.000 bin kişilik tam teçhizatlı orduyu oluşturdu zaten. Artı ertesi gün Amerikan başkanlık ofisinden bir açıklama “Valla böyle bir konuşma yoktur”. Türkiye bu kadar ayak altına alınabilir mi ?arkadaşlar. Türkiye bu kadar rezil edilebilir mi?” dedi.Formun Üstü

Formun Altı

Sultandağı ve Çay delegelerinin oy kullandığı seçimler sonucunda Sultandağı ilçesinde Ali Rıza Yılmaz, Çay ilçesinde Ali Selvi yeniden ilçe başkanlığına seçildiler.

Editör: Haber Merkezi