CHP'li Tezcan: Hükümetin Gerçek Yüzü 17 Aralıkta Görüldü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunuyla hükümetin gerçek yüzünün görüldüğünü söyledi.
CHP'nin seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Hükümete yüklenen Tezcan, 17 Aralık'tan sonra açığa çıkan, ortaya dökülen bütün kirli çamaşırlar, Türkiye'nin 12 yıllık iktidar döneminde neleri kaybettiğinin de açık bir işareti dedi.
Her geçen gün bir konuşma kaydı yayınlandığını belirten Tezcan, Dehşetle, ibretle, hayretle izliyoruz. Bu konuşma kayıtları sıradan insanların konuşma kayıtları değil. Bu konuşma kayıtları İtalyan mafyalarının, suç örgütünün konuşma kayıtları değil. Bu konuşma kayıtları, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu ifade eden Tayyip Erdoğan'a ait. Sanki gerçekten İtalyan mafyasının konuşmaları gibi. Her şeye müdahale eden bir Recep Tayyip Erdoğan var diye konuştu.
YARGIYA MÜDAHALE EDİYOR
Başbakan Erdoğan'ın her şeye müdahale ettiğine işaret eden Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü
Futbol takımlarının kongrelerine karışıyor, işadamlarına salma salıyor. Oğluna 'O parayı denkleştiremezse, alma' diyor. Sanki haraç salmış, haracı vermeyen borçlunun da ayağına sıktıracak bir mafya babasıyla karşı karşıyayız. Dünden itibaren düşen kayıtlara baktığımızda, bir işadamına hapis cezası verilmek üzere hakimleri tehdit etmesi için, Yargıtay'ı ayarlaması için, Adalet Bakanı'na doğrudan talimat verdiğini görüyoruz. 'Aydın Doğan hapis cezası almalı' diyor. 'Hani hakimi ayarlamıştın, hani hapis cezası alacaktı, beni aldattın' diyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin de 'O hakim zaten Aleviydi' diyor. 'Biz bu işi Genel Kurul'da hallederiz' diyor. Doğrudan doğruya Yüce Divan'lık suçtur. Bunu sıradan bir vatandaş yaptığı zaman başı dertten kurtulmaz. Başbakan, sıkılmadan, utanmadan 'Bunda ne var' diyebiliyor. İhaleye giren bir işadamının ihalesinin iptal edilip bir başkasına verilmesi için talimat veriyor. Bunda ihaleye fesat karıştırma suçu var. 7 yıl hapis cezası var.
ERİTİLEMEYEN PARA 90 TRİLYON
Vatandaşların samimi duygularla Ak Parti'ye oy verdiğini belirten Tezcan, siyasetin zenginleşme yeri gibi görüldüğünü, oysa siyasetin millete hizmet etme yeri olduğunu söyledi.
Tezcan, Milletin varlığına Allah'tan korkmadan, kuldan utanmadan el uzatmak, Başbakan'a yakışmıyor. O yüzden kendisine Başbakan diyemiyoruz. İhale dağıtacaksın, salma salacaksın, işadamlarından baskıyla para alacaksın. Başbakan'ın oğlunun eritemediği para, 90 trilyon lira. Türkiye'de 5 milyon insanımız işsiz. Türk çiftçisi mazotu 5 liraya kullanıyor, dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor diye konuştu.
Bir gazetecinin sorusu üzerine de Başbakan'ın üslubunun televizyona çıkarılmaması lazım ya da '+13' yazılması lazım. Başbakan'ın üslubunu tekrar etmeye bile terbiyemiz uygun değil. Bugünler geçecek dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın basın toplantısında İl Başkanı Yalçın Görgöz ile Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Ecer de hazır bulundu. Tezcan ve CHP'li heyet Hocalar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde alışmalarını sürdürecek.
Editör: Haber Merkezi