CHP’li kadınlar şehit anneleri ile buluştu
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Annelerle El Ele Kahvaltısında" CHP’li kadınlar şehit anneleri ile buluştu.
 
Programın açılış konuşmasını yapan CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, "Bizleri kırmayarak misafirimiz olan şehit aileleri ve şehit annelerine şahsım, ülkem ve katılımcılar adına teşekkür ediyorum. Onlar hepimizi derinden üzen ve yaralayan evlatlarını, eşlerini bizlerin rahat yaşaması için feda etmiş cefakar anne ve eşlerdir. Bizlerin rahatı için kendilerini feda eden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, geride bıraktıklarına sabırlar diliyoruz. Başkaca şehitlerimiz var. Onları da anmadan geçemeyeceğim. Onlarda hiç korkmadan, endişe duymadan, seve seve gittiler. Kendilerini tam bağımsız demokratik Türkiye için halkımızın geleceğine feda eden üç fidanımız; Denizimizi, Yusufumuzu ve Hüseyinimizi saygı ve özlemle anıyorum. Hepsinin ruhları şad olsun" dedi.
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, annelerin hayatta ki yerlerinin herkesçe iyi bilindiğini, annelerin baş tacı olduğunu dile getirdi. Anadolu coğrafyasında Kurtuluş Savaşından sonra annelerin ağlamaya devam ettiğini belirten Demirkırkan, "Bazen büyük savaşlarda, bazen terör olaylarında, bazen darağaçlarında anneler evlatlarını kaybediyor. Özellikle şehit anneleri ve yakınlarına aramıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Allah hepsine sabır versin. Toplantımıza katılan tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum. İyi ki varsınız" dedi.
Anneler ile geleceğin annelerinin CHP olarak, kadınlar olarak, cumhuriyet kadınları olarak, Türk kadınları olarak tek kaygılarının cumhuriyet olduğunu vurgulayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Biz cumhuriyet kadınları, biz Mustafa Kemal Atatürk'ün kızlarıyız. Atatürk'ün bir çok batılı devletten daha önce bize tanımış olduğu haklar sayesinde bugün bu ülkede özgürce yaşayabiliyoruz. Cumhuriyet adına çok bedel ödedik. Geçmişte atalarımız, dedelerimiz şehit oldu, gazi oldu. Cumhuriyeti korumak bu vatanı böldürmemek adına, bu bayrağı indirmemek adına çocuklarını ve eşlerini bu vatana şehit verdiler. Hepsinin ellerinden öpüyorum. Bu vatan kolay kazanılmadı öyle kolayda kaybedilmeyecek. Cumhuriyeti yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Kadınlar haklarını biliyor ve sahip çıkıyorlar. Öyle bir sahip çıkıyorlar ki Afyonkarahisar'da 1934 yılından bu yana benim çocukluk hayalimi gerçekleştirmem için gecesini gündüzünü katarak kadınlar çalışıyor. Bu vesile ile tüm kadın kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz öyle bir ideolojiye bağlıyız ki para ile pulla değil yürekle bağlıyız" şeklinde konuştu.
Köksal, "Ben Afyon'dan önümüzdeki dönemde daha çok kadın vekil istiyorum. Afyon'dan kadın Belediye Başkanları istiyorum. Annelerimizde bu yürek var. Yeter ki inanıp çalışalım. Ben tüm kadınlarımıza bu konuda sonsuz bir güvene sahibim. İnanıyorum, güveniyorum. O kadar heyecanlıyım ki meclis kürsüsünde bile konuşurken bu kadar heyecanlanmıyorum. Ağlamak istiyorum, çünkü hakikaten kadın kollarına çok şey borçluyum. Hiç şikayet etmeden, yoruldum demeden, sitem etmeden onlar gece gündüz çalışıyorlar. Haklarını hiçbir zaman ödeyemem. Hepsini çok seviyorum. Anneler Gününü kutluyorum” dedi.
CHP Bursa Milletvekili MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, şehit anne ve eşlerine kayıplarının geri verilemeyeceğini ancak kendilerini aileleri olarak kabu etmelerini istedi.
 Karabıyık, "Şehit annelerimizin gözü yaşlı. Hergün gelen şehit haberlerinden artık yüreklerimiz burkuldu. Televizyon seyretmek, bir şehit cenazesi daha görmek istemiyoruz. Artık anaların yürekleri dağlanıyor. Öyle günlerdeyiz ki cumhuriyet, laiklik tehdit altında. Birileri cumhuriyeti ve laikliği istemiyor. Özgürlüğü ve demokrasiyi istemiyor. Atatürk'ün evlatları olarak biz bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz. Asla bu ülkeyi böldürmeyip, parçalatmayacağız. Laiklikten ödün vermeyeceğiz. Yataklarına aç giren çocuklar var. Onların aileleri, anneleri çok mu mutlu? Zor şartlarda evlatlarını okutup, yurtlarda, okullarda tecavüze uğrayan evlatların annelerinin yüreği dağlanmıyor mu? Türkiye'de o kadar çok sorunumuz var ki? Evladı işsiz gezen, onu evlendiremeyen anne mutlu mu? Artık annelerin yüzünün güldüğü, evlatların aç yatmadığı, iş bulabildiği ve şehit haberlerinin gelmediği günleri istiyoruz” dedi.
Kahvaltı programına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili MYK Üyesi Prof. Dr. Lale Karabıyık, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, Konya İl Kadın Kolları Başkanı Nazife Demirhan ve ekibi, Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Sandıklı, Çay, Şuhut, Emirdağ, Sultandağı CHP İlçe Kadın Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, şehit anneleri, CHP Afyonkarahisar ve Konya Kadın Kolları mensupları, partililer katıldılar.
 
 
Editör: Haber Merkezi