CHP'de,Besne İstifa Etti
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne istifa etti.
Yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne, açıklamasında şu sözlere yer verdi.
"12 Haziran seçimlerinde arkadaşlarımla beraber Afyonkarahisar'da Milletvekili çıkartabilmek için çalıştık. Bu süreçteki çalışmalarımız, hem Milletvekilimiz Ahmet Toptaş hemde her kesim tarafından takdir toplamıştır. Temmuz 2012 tarihinden itibaren Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunmaktaydım. Göreve geldiğim günden itibaren İl Başkanımız Yalçın Görgöz'den herhangi bir destek göremedim. İl başkanımız şahsım ve başkanlık yaptığım İl Kadın Kollarına duyarsızca davranarak, ilçelerimizdeki boş olan kadın kollarını kurmak için girişimlerde bulunduğumuz halde, olanaksızlıklardan dolayı ilçelerde teşkilatlanma yapamadık. İl Başkanımız, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar'ın kadın kollarımıza hediye ettiği bilgisayarı dahi elimizden almıştır. Uygulamak istediğim projelere ve çalışmalara maddi manevi herhangi bir destek vermemiştir. Hiçbir çalışma ortamım kalmadığından dolayı çok sevdiğim il kadın kılları başkanlığı görevini bıraktım. Kadın Kolları olarak partimizin büyümesi ve yükselmesini isteyip çalışmalar yapmak istedik fakat İl Başkanımız geldiği günden beri uygulamaları aksine partiyi küçültme ve ayrıştırma çalışmalarını yapmıştır. Bu yaşanan süreci başta ilimiz milletvekili olmak üzere, yetkililerle görüştük. 12 Haziran seçimlerindeki il başarısında emeği olan arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Bundan sonra partimin bir üyesi olarak siyasete katkılar vermek için çalışmalarıma devam edeceğim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri sonucunda kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği bir günde istifa açıklamasını yapmanın ayrı bir üzüntü olduğunu belirtirim" dedi.
Kadın Kollarının İl Başkanı Serap Besne'nin de istifasının ardından gözler CHP İl Başkanlığına çevrilirken, Başkan Görgöz'ün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
 
Editör: Haber Merkezi