“CHP Vekili Sorunun Çözümü İçin Hangi Toplantıya Katıldı Da Sahipleniyor?”

Afyonkarahisar merkeze bağlı Kocatepe Belediye Başkanı Abdullah Çelik, Kocatepe halkı ile birlikte kameraların karşısına geçti, kasabadaki tapu sorununun çözüme kavuşması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Çelik açıklamasında AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e teşekkür ederken, sorunun çözümünü sahiplenen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a da sert çıktı. “2007’den bu yana verdiğimiz mücadelede sizi hiçbir zaman yanımızda görmedik” diyen Çelik, “Sorunun çözümü için hangi toplantıya katıldınız? Hangi raporun altına imza attınız?” diye sordu.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Kocatepe kasabasında 2007 yılında kadastro geçti. Sit alanı olması dolayısıyla vatandaş adına gelmesi gereken tapular hazine adına gelince vatandaşlar zarara uğradı. AK Parti Milletvekili Ali Özkaya konuya ilişkin bir kanun teklifi verdi. Çevre ve Şehircilik komisyonundan geçen kanun TBMM’ye geldi. Kısa süre sonra yasalaşması ve vatandaşların da mağduriyetinin giderilmesi bekleniyor.

“CHP milletvekili bugüne kadar neredeymiş, hangi raporun altına imza atmış?”

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kocatepe Belediye Başkanı Abdullah Çelik yanına Kocatepe halkını da aldı. Çelik “Uzun yıllardır halkımızın gündeminde yer alan ve nihayet bizlerin de yoğun mücadelesi neticesinde çözüme kavuşan tapu sorunu nedeniyle kamuoyuna açıklamalarda bulunmak istiyorum.

2019 yılında, halkımızın teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine seçilmemizi takiben, bu sorunu da gündemimize alarak, çözümü için yoğun emek sarf etmeye başlamıştık. Nihayet bugün netice almanın haklı gururunu yaşıyoruz.

2019 yılında Belediye Başkanı olmam ile birlikte halkımızın en büyük talebi olan bu sorunun giderilmesi için gereken kanuni düzenleme AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın imzasıyla TBMM’ye sunulmasına rağmen, kendisine pay çıkaran Sayın Vekil’e bu konuda birkaç bilgi vermek isteriz; Beldemizde yaşanan sorun 2022 Ocak ayından bu yana değil, 2007 yılından itibaren yaşanmaktadır. Bu sorun bugünün ve dünün sorunu değildir. Sayın Vekil Bugüne kadar neredeydiniz? Önceki yıllarda Milletvekilimiz Ali Özkaya tarafından dönemin vali yardımcısı Cafer Sarılı Bey başkanlığında, özel çalışma yaptırılarak bu hususta rapor hazırlanmış, o dönemki İl Başkanımız ve parti yetkililerimiz ile ilgili kurumlara iletilmiştir. 2019 yılı sonrasında belediyemiz ilgili kurum yetkilileri ile defalarca toplantı yapmış, sorunun çözümü için ayrı ayrı raporlar hazırlanmıştır. Sayın Vekil biz bu toplantıların hangisine katıldınız? Hangi raporun altına imza attınız?” dedi.

“Afyonkarahisar’da tek bir çivisi dahi yok, karalama dışında icraatı yok”

“Bu konu sizin bahsettiğiniz gibi 2022 Ocak ayında TBMM’de konuşmayla mı çözüldü?” diye soran Çelik konuşmasına şöyle devam etti; Bu konuda, bırakın Kocatepe beldemizi, Afyonkarahisar’da tek bir çakılı çivisi olmayan iftira, kötüleme ve karalama dışında bir icraatı bulunmayan malum parti ve vekili, TBMM’de bir konuşma yapınca bu sorunu çözmüş mü oldu? Yoksa yıllardır bu konuya emek harcayanlar mı çözüm üretti? Takdiri halkımızın vicdanına bırakıyorum. Bu sorunun çözülmesi o kadar zor bir süreç gerektiriyordu ki, bunu yapacak ilginiz ve alakanız olmamasına rağmen, neticeyi sahiplenerek hiç emeğiniz ve katkınız olmayan işten prim yaparak siyasi çıkar elde etmek size yakışan mıdır? Yapılanı takdir etmek ayıp değil, bu sorunu çözenlere teşekkür etmek aslında size yakışandır. Tek gayesi yapılanı eleştirmek, yıkmak, karalamak ve kendisine ait olmayan çalışmaları sahiplenerek, siyasi çıkar hedefleyen kişiye ne yazık ki Kocatepe’ten ekmek çıkmaz. Kocatepe halkı kendisi için çalışanı, kendi derdiyle dertleneni çok iyi bilir ve ona göre hareket eder. Sayın Vekil, halkımızın kantarı sağlamdır, konuşmayla, bağırmayla ve fotoğraf çekinip şov yapmayla ne yazık ki çözüm, hizmet ve yatırım olmuyor. Sizler gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz. Kocatepe halkı, kimsenin siyasi şov ve siyasi ikballerinin oyuncağı değildir. Bu vesile ile haklı mücadelemizin en başından itibaren yanımızda olan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay, Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e Kocatepe halkı olarak teşekkür ediyoruz.

Video linki

https://we.tl/t-UTJQEQj99B

Editör: Haber Merkezi