CHP PM Üyesi Hasan Efe Uyar’ın Afyonkarahisar Ziyareti

CHP İl Paşkanı Yalçın Görgöz, yazılı basın açıklamasında:

“Parti Meclis üyemiz Sayın Uyar ile pazar esnafını ziyaret ettik. Hem esnaflarımızı hem de alışverişe gelen insanlarımızı dinledik.
Vatandaş derinleşen ve buhrana dönen ekonomik krizden iyice bunaltmış.
Esnafımıza, hemşerilerimize CHP iktidarında verilecek destekleri anlattık. Bu zor günleri hep birlikte aşacağımızı dile getirdik.

İKİNCİ KÜÇÜK SANAYİ KOOPERATİFİNİ ZİYARET
Parti Meclisi Üyemiz Sayın Hasan Efe Uyar ve örgüt emekçilerimizle 2. Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Sayın Bekir Koçak ve yönetimini ziyaret ettik. Yapılan kongrede yeniden seçilen Başkan Koçak ve yönetimine başarılar diledik. Sanayi sitemizin genişlemesi gerektiğini, daha fazla kişinin istihdam edilmesinin ilimizin ekonomisine katkısı olacağı gibi, birçok insanımızın da iş-ekmek sahibi olacağını dile getirdik.
Ayrıca en önemli sorunlarımızın başında çırak-kalfa yetişmediği konusunu da birlikte değerlendirdik. Bu konunun üzerine gideceğiz. Çıraklık Eğitim Merkezlerinin daha etkin ve cazip hale getirilmesinin şart olduğunu belirttik.

PARTİDE BASIN AÇIKLAMASI
CHP Parti Meclisi Üyemiz ve örgüt emekçilerimizle birlikte basın açıklaması yaptık.

İl Başkanı Yalçın Görgöz;
Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz önce yangın şimdi de sel felaketlerine maruz kaldı. Ekonomik kriz, hayat pahalılığı piyasaları kasıp-kavuruyor.
CHP İl Başkanlığı olarak geçen hafta yangın bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine 1 tır malzeme gönderdik. Şimdi de sel den zarar gören yurttaşlarımıza göndereceğiz. İyi günde de, kötü günde de her zaman halkımızın yanında olacağız.
Böylesi zor durumlarda her zamankinden daha fazla birlik-beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var.
Afyon’un evlere şenlik Kent Konseyi Başkanı kriz, afet dinlemiyor. Yaptığı saçma-sapan açıklamalar ve paylaşımlarla tepki çekmeye devam ediyor. O da bundan besleniyor anlaşılan.
Şimdi de yaptığı bir paylaşımla yerel basınımızı ikiye ayırmış aklınca...
Diyor ki;
Afyon’da basın ikiye ayrılır.
1- Rte’ye, hükümete karşı olanlar.
2- Cumhur ittifaka muhalif olanlar (burda aslında “muhalif olmayanlar” demek istemiş olmalı)
Bu zatı konuşmaya bile gerek yok ancak Atatürk düşmanı birisinin hak etmediği bir görevde kalması ve sürekli birilerini ayrıştırmaya kalkması rahatsız edici bir durum.
Bir kez daha tüm sorumluluğun Afyonkarahisar Belediye Başkanında olduğunu hatırlatmak isterim.

CHP Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar;
Sel felaketinde kaybettiğimiz canlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Gerek yangın, gerekse sel felaketlerinde bir kez daha gördük ki, bu iktidar sınıfta kalmıştır. Sarayına 13 uçağı bağlayan ama yangın söndürme uçağı olmayan bir ülkeyiz. Dere yataklarına bina yapmayın, HES’leri yapmayın dedik dinlemediler. Bugünkü sel felaketinin sorumlusu iktidardır. Bizler akarsuları, ormanları, dağları savunduk. İktidar yoketme çabasını sürdürdü.
Kadınlarımız sokakta öldürülme tehlikesiyle, gençlerimiz yarınlarından umutsuz, esnaf kepenk kapatıyor. Türkiye bu olumsuzlukları hak etmiyor.
Ülkemiz yönetilmiyor, savruluyor.
CHP, Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında yeniden tarihsel misyonu üstlenmiştir. Bu misyon kurmuş olduğumuz laik demokratik cumhuriyet değerlerini ülkemize yeniden kazandırmaktır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi