CHP, Kocatepe’ye çelenk koydu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıl dönümünde Afyonkarahisar'da bir yürüyüş düzenleyerek, Kocatepe Anıtı’na çelenk koydu.

Çelenk töreninde konuşan İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidar partisinin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisine de yüklenerek, ''MHP: ‘’Menfaatçi Hareket Partisi’’ dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle CHP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık yüz kişilik partili grup, CHP Yönetimi öncülüğünde Kurtuluş Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüdü.
Kocatepe Anıtı'na gelen grup, çelenk sundu, şiirler okudu.

İl Başkanı Yalçın Görgöz, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin karanlık çağın bitişinin müjdecisi, aydınlığın habercisi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Kadının kurtuluşu, gençliğin umududur. Cumhuriyet sessizin sesi, güçsüzün gücü, kimsesizin kimsesidir. Ülkemiz Atatürk Türkiye’si olmaktan çıkartılarak, tam bağımlı bir ülke haline dönüştürülmek isteniyor. Şimdi, ABD’nin planlayıp yönlendirdiği ’Ilımlı İslam’ temelinde, bir karşı devrim süreci yaşıyoruz. Türkiye’yi şeriatçı ülkelerden ayıran laik, çağdaş yapı, yani 1923 devrimi yok edilmeye çalışılıyor. Hedefleri belli. Cumhuriyet dönemini tasfiye etmek, siyasallaştırılan İslam’ın yol haritasını ve ABD’nin BOP planını tamamlamak. Yargıyı, orduyu, milli eğitimi, emniyeti, devletin tüm kurumlarını kuşatma operasyonu tamamlandı. sıra Türkiye’yi bütünüyle teslim almaya geldi.''

Görgöz, yıllardan beri coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı'nı yasaklayarak, cumhuriyetimizin başlangıç tarihini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını, ancak bunu başaramayacaklarını bildirerek, şunları kaydetti:

''Bizler Cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıktıkça, direndikçe geri adım atmak zorunda kalacaklar. Özellikle son zamanlarda Derviş Mehmet’lerin, Sait Molla’ların torunları, Atatürk’ten öç alma yarışına hız verdiler. Çünkü onlar, kör bağ bıçağı ile Kubilay’ı kesen dedelerinin idam edilmesini bir türlü unutamıyorlar. Batı ve Amerikan emperyalizmi de, kurtuluş savaşı yenilgisini bir türlü hazmedemiyor. Bu yüzden el ele verip, Cumhuriyete ve değerlerine savaş açtılar. Aynı ataları gibi… Ama hevesleri kursaklarında kalacak. Burası ne Irak’dır, ne Afganistan’dır, ne Libya’dır, ne de Arabistan’dır. Burası, Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte 1923’ün şanlı devrimini gerçekleştirmiş bir ülkedir. Şunu aklınızdan hiç çıkarmayın, siz ne 19 Mayıs’ı, ne 30 Ağustos’u, ne Cumhuriyeti, ne de Atatürk’ü yok edebilirsiniz. Buna asla gücünüz yetmez.

Bu büyük millet zamanı geldiğinde, tehlikeler karşısında kenetlenmesini, ayağa kalkmasını çok iyi bilir. Bunun bir örneğini şu anda Ankara’da yaşıyor, görüyor tanık oluyorsunuz. Şaşıracaksınız, korkacaksınız, meydanların boş olmadığını anlayacaksınız. Engel olmayacaksınız, olamayacaksınız. Çünkü siz Ortaçağ’ı, siz sömüreni, siz işgalciyi savunuyorsunuz. Siz geçmişi, gericiliği, siz mandacılığı savunuyorsunuz. Siz Vahdettin’siniz. Damat Ferit’siniz. Siz Derviş Mehmet’siniz. Karşınızda Atatürk var, Atatürk’ler var. Siz tarihi geriye çevirmeye çalışıyorsunuz.''

AK Parti’ye oy vermeyen yüzde 50'nin ve oy veren milyonlarca vatandaşın Cumhuriyetin yıkılmasına göz yummayacağına inandıklarını bildiren Görgöz, ''Kimse ama hiç kimse, Cumhuriyetimizi değiştirmeye, dönüştürmeye kalkmasın. Buna kimsenin gücü yetmez. Çünkü Cumhuriyet öyle kolay kazanılmadı, kolay da teslim edilemez, edilmeyecektir. Burada MHP’ye de söyleyeceklerimiz vardır elbette. Ey Menfaatçi Hareket Partisi: AKP’nin kayığına binmiş nereye gittiğini sanıyorsun? Elbet bunların hesabını birlikte vereceksiniz'' diye konuştu.

CHP’lilerin 29 Ekim kutlamaları çelenk töreninden sonra İl Başkanlığında davul zurnayla halaylı horonlu devam etti.
Editör: Haber Merkezi