CHP, “KESK’E DOKUNMA!”
Cumhuriyet Halk Partisi’nden KESK’e tam destek…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Gençlik Kolları Balkanı Ahmet Karakuzu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) yönelik olarak tüm yurtta yapılan eş zamanlı operasyonlara tepki gösterdi.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Karakuzu, “Ne yazık ki Türkiye toplumu sabahın köründe yapılan ev ve işyerleri baskınlarına alıştırıldı ve tepkisizleştirildi. Sabahın erken saatlerinde evlere yapılan baskınlarla insanların gözaltına alınmaları artık cadı avına dönüştü. Asıl tehlikeli olanı ise bu durumun toplum tarafından kanıksanmış olmasıdır” dedi.
CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Karakuzu açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“19 Şubat sabahının erken saatlerinde eş zamanlı olarak Türkiye’nin birçok kent merkezinde ve ilimizde Kamu Çalışanlarının sendikal mücadelesinin başlatıcısı ve onurlu taşıyıcısı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) kadrolarına dönük yeni bir operasyon yapıldı. Soruşturma gizliliği gerekçe gösterilerek kaç KESK’li arkadaşımızın gözaltına alındığı konusunda bilgi verilmemektedir. Ancak basından öğrendiğimiz bilgilere göre 100 ‘ün üzerinde gözaltı yapılmıştır.
AKP siyasetinin gerçek niyeti KESK’i ve muhalefeti baskı ve göz altılarla sindirmeye çalışarak 12 Eylül’ü kalıcılaştırmaktır.
Hak ve özgürlükler, hukuk ve adalet yok sayılarak, muhalif siyasi çevrelerden, gazetecilere, aydınlardan öğretim üyelerine, çevre örgütlerinden öğrencilere ve sendikacılara kadar uzanan geniş bir yelpazede baskı ve göz altılarla süren operasyonlarla toplum zapturapt altına alınmaya çalışılmaktadır.
Emek ve demokrasi mücadelesinde önemli yeri olan KESK’i baskı ve engellemelerle susturacaklarını zannedenler büyük yanılgı içerisindedirler. Siyasi iktidar, ancak faşist rejimlerde rastlanabilecek bu tür anti-demokratik uygulamalarından derhal vazgeçmelidir. KESK’e yapılan bu baskı operasyonlara derhal son verilmelidir. Gözaltılar serbest bırakılmalıdır.
Bugün karşımıza çıkan tepeden tırnağa adaletsiz, haksız, hukuksuz, baskıcı sömürü düzenine ve ülkemizi koyu bir karanlığa sürükleyen AKP’nin diktatörlük özlemlerine karşı birleşik bir emek mücadelesini örgütlemekten başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak AKP’nin faşizan uygulamalarına direnen KESK’in daima yanındayız! KESK yalnız değildir!”
Editör: Haber Merkezi