CHP, İntepe’yle devam dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Olağanüstü Genel Kurulu parti binasında CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve partililerin katılımı ile gerçekleşti.
Kadın kolları başkan ve üyelerinin istifa etmelerinin ardından geçici süreliğine atanan Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe gerçekleştirilen genel kurul ile başkanlığa seçildi. Divan başkanlığını Dürüye Taş, üyeliklerini ise Hatice Gök ve Burcu Kayıkçı’nın yaptığı olağanüstü genel kurulda, Mesude İntepe, 22 kişinin oyunu alarak, atandığı başkanlık görevine resmen seçilmiş oldu.
İl Başkanı Yalçın Görgöz yaptığı konuşmada parti içerisinde yaşanan huzursuzluklara değinerek, CHP Afyonkarahisar Merkez ilçe ve kadın kolları başkanları ile birlikte yönetim kurulu üyelerinin iş teşkilatına haber verme gereği bile duymadan istifalarını genel merkeze gönderdiklerini anlattı. Görgöz, “Söz konusu yöneticiler bir CHP’liye yakışmayacak şekilde en kritik dönem ve önemli etkinlikler öncesinde gerekçe göstermeden istifa ettiler. Biz bu kişiler yüzünden iktidarı konuşmak varken, istifaları konuşuyoruz. CHP’de alışkanlık haline gelmiş olumsuz tutumları değiştirmediğimiz müddetçe, adımlarımız küçük olacaktır. Ama artık gelin dayanışma içerisine girelim ve artık omuz omuza yürüyelim. Birbirimizle uğraşacağımıza, enerjimizi dışarıda saman alevi gibi parlayan ve sönmeye başlayan AK Partiye karşı örgütlenmek için harcayalım” diye konuştu.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise yaptığı konuşmada parti içerisinde kadınların önemli işler yaptığını kaydederek, “Afyonkarahisar’da dağılan, bozulan her şeyi kadınlarımız tıpkı bir ana gibi toparlayacaktır. Kısacası onların CHP’ye analık yapmaları gibi bir görevleri var. Bizi yönetenler çocuklarımızın geleceğini kararttığı gibi, analarımızın da geleceğini karartıyorlar. Ama siz ana olarak bize ve geleceğimize sahip çıkın ve toparlayın” dedi.
Atandığı başkanlık görevine yapılan seçim sonrası tekrar seçilerek devam eden Mesude İntepe ise yaptığı konuşmada, kadınların partideki yerini, görevini ve sorumluluğunu bilerek hareket ettiğini kaydetti. İntepe, “Görevimi partime yakışır bir şekilde yapacağımdan kimsenin endişesi olmasın. CHP kadınları ve gençleri ile önümüzdeki seçim sürecinden anlının akıyla çıkacaktır. Biz Anadolu kadınının gayretli çalışmaları ile CHP başarıyı yakalayacak. Herkesin buna inanmasını istiyorum” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi