CHP İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

CHP Afyon Milletvekili adayları hafta son boş durmadılar. Burcu Kayıkcı, Mehmet Ecer, Yalçın Görgöz, Halil Ünlütepe, İl Başkanı Nevzat Ercan, Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve yönetim kurulu üyeleri ilçe ve beldelere çıkartma yaptı. 

Hafta sonu Mehmet Ecer, Burcu Kayıkcı, Halil Ünlütepe ve Yalçın Görgöz il teşkilatı ve kadın kolları ile Dazkırı Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından 1. si düzenlenen at yarışlarına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan vekil adayları özellikle emekliler ve köylüler tarafından markaja alındı. Mehmet Ecer’in boynuna Yörük poşusu sarılarak Fahri Yörük ilan edildi.

İl Başkanı Nevzat Ercan, “CHP Milletvekili adayları gittikleri her yerde büyük bir ilgiyle karşılaşıp el üstünde tutuluyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi bizim adaylarımızı başka yerden atanmadı, adresleri Afyon dışı değil. Afyon’un çocuğu ve Afyon’da yaşıyor. Üstelik halkın, tabanın kendi seçtiği isimler. İkinci neden ise Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesi herkes tarafından benimsendi. Emekli, çiftçi, asgari ücretlinin umudu CHP oldu. Bu nedenle adaylarımız gittiği her yerde el üstünde tutuluyor” dedi.

Fahri Yörük ilan edilen Doktor Mehmet Ecer, “Bana böyle bir ünvanı layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Sizler gibi ben de bir çiftçi çocuğuyum, tarım, bağ, bahçe nedir iyi bilirim. Çocukluk yıllarımda yüzlerce kasa taşıdım sırtımda. Ben ırgatta oldum, hamalda. Çiftçinin ne sorunu var siz söylemeden biliyorum. Siz 7 Haziran’da üzerinize düşeni yapın Mecliste sizin temsilciniz olacak bir kardeşiniz var karşınızda. Toprak nedir, topraktan mahsül almak nedir, anın teri nedir iyi bilirim. Ben sadece doktor Mehmet Ecer değilim. Ben çifti çocuğu Mehmet Ecer’im” dedi.

Mehmet Ecer daha sonra Evciler, Evcilere bağlı Altınova, Baraklı ve Bostanlı köylerine giderek burada çiftçilerle bir araya gelerek sıkıntıların dinledi. Ecer, “CHP hükümetiyle tarım ve hayvancılık yeni bir dönem başlayacak. Dünya ile rekabet edecek bir sistemle çiftçimiz hak ettiğini alacak. Topraktan yeniden geçimini sağlamaya başlayacak. CHP ile birlikte dışarıdan tohum alınmayacak, dışarıdan saman gelmeyecek, dışarıdan hayvan ithal edilmeyecek. Çiftçiye yakıt 1.5 TL olacak. Nasıl mı olacak? Yatı ve uçağı olandan nasıl vergi alınmıyorsa bizde sizden almayacağız. Nasıl mı olacak? Pırlanta da nasıl sıfır vergi sıfırlandıysa bizde size yakıtı sıfır vergi ile vereceğiz” dedi.  

Editör: Haber Merkezi