CHP İL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA
02 Şubat 2014 tarihinde İl Genel Meclisi adaylarımızın sıralamasını belirlemek üzere parti üyelerimizin katılımı ile ''Eyilim Yoklaması'' yaptık. Yapılan seçimin sonrasında adaylardan İhsan Aydoğmuş, Önder Güngören ve Bahar Eroğlu seçimin ve sayım işlemlerinin doğru yapılmadığını öne sürerek incelenmesi ve eğer gerekiyorsa da yenilenmesi istemiyle itirazda bulundular.
İl Başkanlığı olarak, seçim tutanaklarının ve dökümanlarının incelenmesi için Merkez İlçe Başkanlığı'ndan talepte bulunduk.
06 Şubat 2014 Perşembe günü saat 14:00 de, seçim tutanaklarının ve dökümanlarının incelenmesi için il ve ilçe yönetiminden arkadaşlarla bir araya geldik. İtiraz seçim komisyonu ile ilgili olduğu için biz önce varsa yanlışları tespit edelim sonra da il başkanlığına bir rapor halinde sunalım istedik. Ancak orada istenilen belge ve dökümanların olmadığını gördük.
Tüm tutanak ve seçimle ilgili belgeleri istediğimizde, başka belge olmadığını söylediler. Bizde o zaman hep birlikte daha önceden imzalanmış olan tutanağı imha ettik. Tüm belgeler gelmeden incelemenin yapılamayacağını söyledik. Ayrıca seçim sonunda 27 adet fazladan çıkan oyların karşılığında imzalarında tamamlanmış olması ya da o anda tam çıkması düşündürücüdür, gerekli belgeler gelsin sonra tekrar toplanalım dedik ve ayrıldık.
Bizim 4 arkadaşımızla birlikte imha ettiğimiz, geçersiz kıldığımız bir belgenin fotoğrafının bir yayın organına servis edilmesi ve sorulmadan yayınlanmış olması son derece yanlıştır. Parti etiğine yakışmayan bu durumun takipçisi olacağız ve en kısa zamanda yapılan seçimin kararını kamuoyu ile paylaşacağız. Saygılarımızla.
 
     Savaş Zeybel                                               Fikret Tosun
İl Yönetim Krl. Üyesi                                   İl Yönetim Krl. Üyesi    
Editör: Haber Merkezi