CHP İl Başkanı Görgöz’den açıklama

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a cevap verdi.

Görgöz açıklamasında.

“Ülkenin Beka Sorunu Varsa, Bu Sorun İktidar Ve Destekçisinin Varlığından Kaynaklanıyor
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Tabipleri Birliği (TTB) ziyaretine yönelik bir açıklama yapmış o açıklamasında “teröre destek veren Türk Tabipler Birliği'ni ziyaret etmeye utanmadın mı?” demişti.
Biz de bu sözlere cevaben:
SAYIN VEKİLİ KINIYORUM
Siyaset yapma yetisi kalmayan, halka karşı güvenlerini yitiren iktidar partisi ve ortağının temsilcileri, tıpkı liderleri gibi kavga dilini, ayrıştırma ve ötekileştirme dilini kullanmaya devam ediyorlar.
Bu düşmanlaştırıcı üslubundan dolayı sayın milletvekilini kınıyorum.


BAHÇELİ’NİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ HATIRLATTIM
TEKRARDA YARAR VARDIR. TEKRARLIYORUM
MHP genel başkanının, Cumhurbaşkanı hakkında daha önce sarfettiği sözleri hatırlatmak isterim: Sayın Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanına; “Her gün bize sövüyor, her gün yalan söylüyor. Peki kimdir bu gafil? Kendisine Cumhurbaşkanı diyen Erdoğan; be hey densiz, be hey kanun tanımaz, ahlak bilmez! Sen Cumhurbaşkanısın, sen devletin başısın! Ne geziyorsun meydanlarda? Bizimle ne uğraşıyorsun? Biz zalim Esad'a çok şükür 'kardeşim' demedik, ailecek tatile çıkmadık. Hele hele Kandil'in yolunu hiç bilmedik. Kandil'in tavizsiz havarisi, Ermeni hısmı, Türklüğün yaşayan düşmanısın!" demişti. Yine Sayın Bahçeli başka bir zaman konuşmasında;
“Türklüğü reddeden, TC’yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkarcıdan, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı olmaz. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Tekeden süt sağılmaz, su da ateş yanmaz, Erdoğan’dan da Cumhurbaşkanı olmaz” demişti. Peki şimdi ne oldu? Değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.
TAYTAK MHP İLÇE KONGRESİNDE
Afyonkarahisar CHP İl Başkanı bir açıklama da bulunmuş. Genel Başkanımızın 15 Temmuz öncesindeki konuşmaları ortaya koymuş. Buradan cevap veriyorum. 15 Temmuz öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız ne demiş ise o günün şartları içerisinde doğrudur ve arkasındayız. Kimse bize dün bunu diyordunuz, şimdi bunu niye diyorsunuz, diyememeli. Hala diyorsa bir doktora gidip kendini kontrol ettirsin. Aklı yerinde değil demek ki.
15 Temmuz’dan sonra milli meselelerde biz cumhur ittifakının yanındayız” demiş.
15 Temmuzdan sonra ne değişti sormak lazım. Tabelalara TC mi eklendi? Fetö ile ilgili araştırma yapılsın dedik, kabul mü ettiniz? Onlarca yolsuzluk dosyaları incelensin diye defalarca meclise teklif sunuldu, kabul mü ettiniz?
Bunları AKP ile birlikte reddetmek millilik mi oluyor? Ülkenin beka sorunu varsa, hırsızlıkların, yolsuzlukların incelenmesine, fetö terör örgütünün araştırılmasına engel olarak mı bekasını sağlıyorsunuz?
Bizim sağlığımız da, akıl sağlığımızda, vicdanımızda yerinde çok şükür. Eğer bir endişe duyarsak, ilimin, bilimin ışığında yetişen ve hizmet veren TÜRK TABİPLERİNE gider gereğini yaparız.
Ancak bu ülkenin BEKA SORUNU varsa o da AKP saray iktidarının ve destekçisi MHP nin varlığıdır.

Biz CHP olarak, iktidar partisi ve destekçisi MHP’nin kullandığı kavga dilini, ötekileştirici dilini kullanmayacağız. Biz sevgi, hoşgörü dilini, barış dilini kullanacağız. Bizi alışkanlıkları haline gelen kavga ortamına çekmek istiyorlar. İnanın o kadar çok önemli işlerimiz var ki, boş sözlere ayıracak zamanımız yok.
Yaklaşık 70 yıldır ülkemizin sağlıkla ilgili tüm sorunlarına çözüm üreten, halkımızı doğru bilgilendiren TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’nin arkasında olduğumuzu ve bir kere daha tekrarlıyorum.

İlimizin birçok sorunları var bunları zaman zaman dilen getiriyoruz. Yarım bırakılan yollar, inşaatlar var.
2011 yılında temeli atılan 1 yıl sonra bitirileceği söylenen YENİ MÜZE KOMPLEKSİ hala atıl vaziyette duruyor, bitirilemedi. Kaç defa tadilat ihalesi yapıldı ama tamamlanamadı. Koca Kompleks durduğu yerde çürüyor. Neden tamamlanmadı? Hala ne bekleniyor? İhaleyi alan firma neden devam etmedi?
Yüksek Hızlı Tren Hattı çalışmaları 2 yıl önce durduruldu yapılmıyor neden? Ayrıca YHT İlimizden geçip geçmeyeceği dahi şüpheli.
Afyon-Şuhut arası 22 km lik çift şeritli yol çalışması yarım bırakıldı. Kaç defa ölümlü kaza meydana geldi. Neden tamamlanmıyor?
Kentsel Dönüşüm müjdesi verildi. Ne muhtarların ne de mahalle sakinlerinin hiç bir haberi bilgisi yok. Soruyorum; kimseyle istişare yapmadan, kimsenin fikrini almadan kimin malını dönüştüreceksiniz? Bu yapacağınız KENTSEL dönüşüm mü, RANTSAL dönüşüm mü?
Geçen hafta Dinar ilçemizde milli eğitim bünyesinde çalıştırılmak üzere İŞ-KUR’a müracaat eden yüzlerce kişi arasından 18 güvenlik görevlisi, 45 de TYP (toplum yararına program) kapsamında çalıştırılacakların belirlenmesi için yurttaşların, basının ve noterin huzurunda kura çekimi yapıldı.
Önce 18 güvenlik görevlisi için kura çekiliyor. Çekilen kura sonucunda belirlenen kişilerin tutanakları tutuluyor, bunda bir sorun yok.
Ardından da TYP için başvuruda bulunan İş-Kur’un ve milli eğitim müdürlüğünün onayladığı 248 kişi içerisinden 45 kişinin belirlenmesi için noter kura çekimine başlıyor. 8-10 kişinin kurası çekildikten sonra milli eğitim müdürlüğü tarafından görevlendirilen 1 kişi, “listelerde yanlışlık oldu, 1. Öncelikli listeler bunlar, çekilen kuraları iptal edin, bu yeni listeler üzerinden kura çekilecek” diye müdahalede bulunuyor. Noter “ben kura çekimini durduramam, hukuksuzluk olur diyor ve kura çekimini tamamlıyor. Tutanaklarını tutuyor, bu arada ismi çekilenler ve aileleri de işe alındım sevinciyle oradan ayrılıyorlar.
Sonra aynı gün akşam, yine aynı okulda toplanıyorlar ve yeni listeler üzerinden kuralar çekiliyor. Bu sefer önce ismi çekilen 2-3 kişi dışında başka isimler belirleniyor. Şimdi yüzlerce aile panikte, hukuki haklarını aramak için gelişmeleri bekliyor.
Bir ülkede hak- hukuk- adalet olmazsa ekonomi de huzur da olmaz. Eğer bir ülkede demokrasi olmazsa hak ta olma hukukta.
Sizlere CHP’nin 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesini dağıttık. Lütfen okuyun. Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi CHP iktidara geliyor. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Saygılarımla.”

Editör: Haber Merkezi