CHP, gazetecilerin gününü, kokteylle kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Afyonkarahisar’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarına, kokteyl verdi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Belediye Başkanı Adayı Mehmet Ecer ve CHP teşkilatları basın mensuplarını kutladı.
Programda bir konuşma yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, 10 Ocak tarihinin basınımız açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Basın emekçileriyle sürekli bir araya geldiklerini belirten Demirkırkan, “Yoğunluk yaşanacağı için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamasını bir gün önceye aldık. Zor şartlarda halkımızı bilinçlendirmek için çalışan basın emekçilerini kutluyoruz” dedi.
TÜRKİYE, EN ÇOK GAZETECİNİN HAPİSTE OLDUĞU ÜLKEDİR
Demirkırkan’ın ardından söz alan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise 10 Ocak’ın aslında bayram olduğunu söyledi. Görgöz, “1961 yılında basın emekçilerine yeni haklar veren 212 sayılı yasaya tepki gösteren 9 gazete 3 gün çıkmama kararı almıştı. Basın emekçileri ise sendika desteği alarak 3 gün boyunca basın gazetesi çıkarmıştır. İşte bu nedenle 10 Ocak basın mensuplarının bayramıdır. 1971 muhtırasından sonra basın emekçilerinin hakları yine gasp edilmiştir. Ancak gazetecilerin bayram yaşayacağı günlerde yakındır. Ülkemiz hala dünyada en çok gazetecinin hapiste olduğu ülkedir. Bu utanç tablosundan CHP iktidarı döneminde kurtulacağız” dedi.
İKTİDARA GELECEĞİZ
80 gün sonra Afyonkarahisar’ın sosyal demokrat bir belediyeciliğe kavuşacağını belirten Görgöz, “Afyonkarahisar bugüne kadar sosyal demokrat bir belediyecilik avantajlarından yararlanamadı. Ancak Mehmet Ecer ile birlikte ilimizde yeni bir güneş doğacaktır. Bizler Mehmet Ecer’le gurur duyuyoruz. Hep birlikte hem merkezi, hem ilçelerimizi hem de belediyelerimizi CHP’li yapmak için mücadele edeceğiz” dedi.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE SÜREKLİ BİR ARAYA GELİYORUZ
30 Mart’ta tarihi bir seçim yaşayacağımızı belirten CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ise, “Afyonkarahisar’da ilk açıklanan Belediye Başkanı ben oldum. O tarihten beri tüm vatandaşlarımızla, sivil toplum örgütleriyle sürekli bir araya geliyoruz. Yerelden iktidara yürüyeceğiz” dedi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, doğru ve ilkeli meslek mücadelesinin en zor koşullarda verildiği meslek olan gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hak mücadelesinin tarihe not düşüldüğü gün olduğunu hatırlatan Ecer, şunları kaydetti:
GELECEĞİN DAHA ÖZGÜR VE GÜZEL OLMASI DİLEĞİYLE
“Aradan geçen 53 yıla rağmen, daha ileri bir çalışma ortamı beklenirken, yaşanan sürecin hiç de öyle olmadığını gösterdiğini söyleyen Dr. Ecer “Bu kutsal mesleğin içinde bulunduğu sorunlar ve sıkıntılar tüm yasal dayanakların hiçe sayılarak sendikal mücadelenin işlevsiz hale getirildiği bir çalışma zemininde büyümektedir. Geleceğin daha özgür ve güzel olması dileğiyle, farklı görüş ve anlayışı savunmanın güçlüğünü her geçen gün artan zorluklarıyla hisseden tüm basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”
Editör: Haber Merkezi