CHP'den bayrak tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Savaş Erdoğan, Afyon'un bazı kamu binalarına ve değişik yerlerine yasaklara rağmen AKP'nin bayraklarının asıldığını belirterek, çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, " Konuyu emniyet güçlereni eaktarmamıza rağmen onlarda iktidar partisinin yandaşlarına gereken tepkiyi göstermemiştir. Bizlerde bunun üzerine AKP bayraklarının asılı olan heryere bizde CHP bayraklarını asacağız"dedi.

CHP İl Başkanı Savaş Erdoğan yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, Gerginlik,sorun ve kavga istemiyoruz bunu defalarca dile getirdik..!! Seçim takvimi başladığı günden itibaren Akp'nin yasal olmayan seçim çalışmaları için Emniyeti uyardık..Lakin yasal başvuru ve tepkilerimize rağmen Akp'nin davranışlarının değişmemesi ve Emniyetin duyarsız kalmasından dolayı bugün tepkimizi koymak zorunda kaldık.Muktedir olanlar bu ülkenin sahibi değildir olamazlar,halkın asayiş ve güvenini sağlamakla görevli olan Emniyet Teşkilatı da iktidarın koruyucusu ve kollayıcısı değildir.

Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un Bursa Nutku'nda dediği gibi:"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek; 'Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir." İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Bursa Nutku’ndan aldığımız görev ve yetkiyle Cumhuriyet Halk Partisininin neferleri olarak Emniyet güçlerinin Valiliğin yetersiz kaldığı yerde haklı tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın….Kamu oyuna duyurulur"dedi.

Editör: Haber Merkezi