CHP'DE GÜNDEM ANAYASA

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi'nde hükümetin getirdiği Anayasa değişikliği teklifi tartışıldı. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu değişiklik önerisine karşı halkı bilinçlendireceği vurgulandı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısı, Çakmak Marble Otel'de düzenlendi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme, Eski İl Başkanları ve partililer katıldı. 
"BİZLER KULA KUL OLMADIK"
Toplantıda konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle "Sen-ben yok, biz varız" dedi. Seçme, "Partimizin her kademesindeki yöneticilerin ve üyelerin içinde bulunduğu boşvermişlik, bize ciddi bedeller ödetebilir. Artık bir an önce üzerimizdeki bu ölü toprağını üzerimizden atmalı, nasıl başarmalıyız sorusunun cevabını hep birlikte aramalıyız. Artık kaybedecek bir oy, istifa edecek bir üye bulunmamaktadır. Sen ben yok, biz varız. Cumhuriyet'in temel kavramlarının içi boşaltılır hale geldi. Artık uyanmalı ve kendimize gelmeliyiz. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili, hiçbir kişinin adamı olamaz. Bizler, kula kul, köle olmadık. Yanlış yapan her kim olursa eleştirme kültürümüz vardır" dedi. 
"CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKILMALI"
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Demirkırkan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyet Halk Partisi, yaşamsal önemde olan bu olayda yapması gerektiğini yapıyor. Milletvekillerimizin cansiparane çalışmalarını görüyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bir anayasa dayatılmaya çalışılıyor. İki seneden beri fiili bir başkanlık sistemi ile yönetiliyoruz. 15 senelik AKP iktidarının büyüme oranları, Cumhuriyet tarihimizin ortalamasından daha düşük. Doların yükseldiği, faizlerin arttığı, işsizliğin arttığı bir Türkiye'den bahsediyoruz. Her konuda ne yapmak istiyorlarsa hepsini yaptık. O zaman soru şu: Ne yapmak istediniz de yapamadınız, bu sistemle onu yapmaya çalışorsunuz? Meclis'ten geçerse zaman hep birlikte Cumhuriyetimiz'e ve devletimize sahip çıkma zamanıdır. Cumhuriyet'e, Atatürk'e ve kurucu değerlere sahip çıkmalıyız."
"İNANIYORUM Kİ BU DEĞİŞİKLİK GEÇMEYECEK"
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da Anayasa değişikliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanmayacağına dikkat çekti. Köksal, "Siz, inanan, Cumhuriyet Halk Partili olduğu için bedel ödeyen, bedel ödemeye hazır partililerim için, Afyonlular için, hemşehrilerim için, bu ülkenin yurtseverleri için, Atatürkçüler için, üniter devletin devamını isteyenler için, Kuvva-ı Milliyeciler için, Misak-ı Milli sınırlarına inananlar için 15 gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mücadele edeceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. İnanıyorum ki bu iş, referanduma gelmeden Ankara'da bitecek. Referanduma gelirse de sizlerle beraber gecemizi gündümüze katarak, bu işin yanlış olduğunu, bu iş halktan geçerse Türkiye Cumhuriyeti'nin sonu olduğunu, üniter devletin sonu olduğunu, milletvekili, devlet memuru ya da yurttaş olmanın bir anlamı olmadığını, bu sistemin kula kulluk getiren bir sistem olduğunu hep beraber anlatacağız" diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi