CHP'de 11 kurultay delegesinin 6’sı imza verdi

CHP Afyonkarahisar önceki İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Kemal Demirkırkan, "CHP'de başlayan değişim çağrısı Afyonkarahisar'da karşılık buldu" dedi.

CHP Afyonkarahisar önceki İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Dr. Kemal Demirkırkan partide değişim isteyen kurultay delegeleriyle birlikte CHP Genel Merkezi'ne iletilmek üzere kurultay çağrısı yaparak Noter'e imza verdi.

Demirkırkan, "Afyonkarahisar'da 10 seçilmiş, 1 de doğal delege olmak üzere 11 Kurultay delegemiz bulunmaktadır. Bizler Afyonkarahisar CHP örgütü adına yetki almış kişileriz. Kurultay, örgütün konuştuğu, sorunların, başarının ya da başarısızlıkların değerlendirildiği, üyelerimizin son sözü söylediği partimizin en yetkili karar alma organıdır. Bütün direncimize rağmen 24 Haziran'da rejimin değiştiğini, ülkeyi tek kişinin yönetmeye başladığını gördük. Ciddi bir mağlubiyet aldık. Artık bu ülke kararnamelerle yönetilecek, tek adam herşeye karar verecek. Meclis tamamen işlevsizleşecek. Parlamento artık Bakanlar kurulunu denetleyemeyecek. Yani, millet adına görev yapan vekillerin elinden en büyük silah da alınmış oldu. Yargı dahil tüm kurumlar Cumhurbaşkanı'na bağlandı. Tarafsız olması gereken yargı mensupları, siyasi otorite tarafından tayin edilecek. Durum ortadayken, özeleştiri yapmadan, 'Bu seçimlerin galibi CHP, kaybedeni AKP dir" değerlendirmesi doğru değildir." dedi.

"ÖNÜMÜZDE YEREL SEÇİMLER VAR"

Demirkırkan, "Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde başarıyı yakalamak için hızlıca özeleştirimizi yapıp, elele vermemiz, genç ve dinamik kadrolarla, "Ben başarırım" diyenlerle yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Şimdi bizim hep birlikte, umutlarımızı yeşertmemiz, yeniden birleşmemiz, büyümemiz gerekiyor. Parti tabanımız da değişim istiyor. Tabanımız da bizlere bu beklentisini kuvvetli bir şekilde iletiyor. Biz de Afyonkarahisar Kurultay delegeleri olarak gereğini yapıyoruz ve değişime Afyon'dan destek veriyoruz" diye konuştu.

"15 GÜN İÇERİSİNDE TOPLANMASI GEREKİYOR"

İmzaların 15 gün içerisinde toplanması gerekirken Olağanüstü Kurultay için Noter'den imza ve talep beyannamelerini ilk günde Kemal Demirkırkan, Harun Güner, Atilla Kahraman, Fatma Toptaş, Recep Özer ve Ertuğrul Yılmaz imzaladı. Afyonkarahisardan kurultay için 8 imza verileceği tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi