CHP, Belediye Başkanı Belirleme Çalışmalarına Başladı..
CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatında, parti yönetimi, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımı ile yerel seçimler öncesinde aday belirleme toplantısının başladığını kaydeden CHP Bursa ve Afyon Denetmen Milletvekili İlhan Demiröz, sonuçların en kısa sürede Ankara'ya taşınacağını söyledi.
 
Konu ile ilgili CHP Afyonkarahisar İl binasında beraberinde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Demiröz, amaçlarının kent genelinde seçimlerden başarı ile çıkmak olduğunu söyledi. seçimler konusunda ilçe ve belde belediye başkanlarının görüşlerini, önerilerini almak için bir araya gelindiğini dile getiren Demiröz, şöyle konuştu:
 
"Bugün burada ilçe başkanlarımızın aldıkları kararları masaya yatıracağız. Burada aldığımız kararları Ahmet Toptaş vekilimle birlikte Ankara'ya taşıyacağız. Türkiyemizin 81 kenti bizim için çok önemli. Ancak bu iller arasında Afyonkarahisar'ın bizdeki yeri ayrı. Neden derseniz Afyonkarahisar tarımla uğraşıyor hayvancılıkla uğraşıyor. Ama gelinen noktada görüyoruz ki sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. Maalesef şu anda tarım devlet tarafından göz ardı ediliyor."
 
DP'DEN CHP'YE KATILAN BELEDİYE BAŞKANINA ROZETİ TOPTAŞ TARAFINDAN TAKILDI
 
Toplantıda konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise, geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Afyonkarahisar'ın ekonomik yönden kötü durumda olduğunu savunarak, şunları söyledi:
 
"Şu an itibariyle bir kilo buğday 52 kuruş olduğunu öğrendim. Düşünün bir kilo buğday bir bardak çay parasına düşmüş durumda. Afyon tarıma dayalı olmasından dolayı ciddi bir sıkıntı içerisine girdi. 90 bin kuzu ithal edildi bugün için. Şimdi ise düve için ithal girişimleri başladı. Afyon hayvancılık yapan bir şehir. Hemşerilerim heves ediyor malını kurbanda satmak için. Ama gelen bilgilere göre kurbanda vatandaşımız için pekiyi geçmeyecek. Dışarıdan kurbanlık ithal edilecek yine. Bu be buna benzer sorunlar biran önce çözüm bekliyor."
 
Toplantıda ayrıca, Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinin Demokrat Partili (DP) Belediye Başkanı Rahmi Akyıl'a CHP'ye katılmasından dolayı rozet takdimi de yapıldı.
Editör: Haber Merkezi