CHP Afyonkarahisar’da aday çıkarmayacak

CHP ve İYİ Parti, uzun görüşmeler sonucunda 21 büyükşehirde anlaşmaya varılan yerel seçimde güç birliğini genişletme kararı aldı. Yaklaşık 15 ilde daha işbirliği yapılması için anlaşmaya varıldı. İki parti toplam 36 şehirde güç birliği yapacak.

Afyonkarahisar’da CHP aday çıkarmayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “21 büyükşehirin şimdi ilçelerle ilgili olan bölümü tartışılıyor. Bazı illerle ilgili de şöyle bir durum var; CHP’de olan iller var. O illerle ilgili olarak ‘Ne yapalım’ sorusunu muhataplarımız getirdi. Dolayısıyla onun karşılığında bizim güçlü olduğumuz iller var. Ona göre işbirliği, güç birliği konuşuluyor” sözleriyle işaret ettiği anlaşmanın detayları ortaya çıktı. İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 21 büyükşehir dışında bazı illerde de işbirliği yapılacak.

CHP’nin yönetiminde olan Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’ta İYİ Parti’nin aday çıkarmaması üzerinde duruluyor.

Buna karşılık CHP’nin de İYİ Parti’nin adaylarını ilan ettiği Afyonkarahisar, Düzce, Elazığ, Isparta, Nevşehir, Aksaray ve Osmaniye’de aday çıkarmayacağı öğrenildi..

Editör: Haber Merkezi