CHP, AFJET İDDİALARINI YARGIYA TAŞIYACAK
AFJET ile ilgili gerçekleştirdiği iki toplantıda da yönelttiği sorulara tatminkar bir cevap alamadığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz: “Mesele ne AFJET’in marka değerine zarar vermek, ne de kurumu itibarsızlaştırmaya çalışmak. Meselemiz bize iletilen iddialar doğrultusunda, halkımızı aydınlatmak, eğer uygulamalarda hata varda ortaya çıkarmak ve yapanlardan da hesap sormaktır” dedi.
Geçtiğimiz günlerde AFJET yönetiminin kendilerine yöneltilen soruları cevaplaması üzerine, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bu cevapları yalanlayarak belgelerle birtakım açıklamalarda bulundu. Ayrıca Görgöz, AFJET yönetiminin verdiği cevapları tatminkar bulmadığını belirterek, yönetimi tekrar soru yağmuruna tuttu. Görgöz ilk olarak AFJET ile ilgili yaptığı açıklamada, AFJET‘in yürütmeye çalıştığı sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kapsamında değerinin bilindiğini kaydederek: “Ülkemizde bulunan yer üstü, yer altı madenlerimiz ve tüm kaynaklarımız bizim için çok değerli ve önemlidir. Kaynaklarımıza ülkemizde olduğu gibi, Afyon’umuzda da sahip çıkmamız gerekmektedir. Ama AFJET gibi hem ülkemiz hem de ilimiz ekonomisine direkt etki eden kuruluşların çok iyi idare edilmesi önemli bir vazifedir. Halkımızın alınan abonelik ve ısınma bedelleriyle işlemlerini yürüten bir kurumun her açıdan şeffaf ve hesap verebilir konumda olması öncelikle yasalarla belirlenmiş sorumluluktur” ifadelerini kullandı.
“AMACIMIZ AFJET’İN MARKA DEĞERİNE ZARAR VERMEK DEĞİL”
AFJET‘e yönelttiği sorularla, AFJET‘in potansiyel marka değerini, kurumsal vitrini ya da ekonomiye kattığı değerleri hedef almadığını vurgulayan Görgöz: “Bizim aydınlanmak istediğimiz sorular; birileri kurumsal potansiyeli, bu yüksek değerli lokomotif şirketi kullanıp şahsi çıkarlar sağladı mı? Bu teknolojik yatırımlar olup biterken nüfuz kullanıp şahsi menfaat sağladılar mı? Gazetelere televizyonlara boy boy çıkıp yatırımlardan bahsederken bu işleri yapan ya da bu işleri satan firmalarla bir bağ kurdular mı? Bu işlemleri yaparken hepimizin özleminde olan şeffaflık ilkeleriyle ölçütleri belirlenmiş kanun usul ve esaslarına uygunluğu mu dikkate aldılar, yoksa kafalarına göre kendi çıkar ilişkilerine göre mi gerçekleştirdiler? Yani mesele ne AFJET ‘in marka değerine zarar vermek, ne de kurumu itibarsızlaştırmaya çalışmak. Meselemiz bize iletilen iddialar doğrultusunda, halkımızı aydınlatmak, eğer uygulamalarda hata varda ortaya çıkarmak ve yapanlardan da hesap sormaktır” açıklamasını yaparak yeni sorular yöneltti.
“PARA, YURTTAŞLARIMIN CEBİNDEN ÇIKIYOR”
AFJET yönetimine sorulan sorulara net ve tatminkar cevaplar alamadıklarını ve cevapların hep geçiştirmece olduğunu sözlerine ekleyen Görgöz: “Olcay Keresteye ne oldu? Niye cevap verilmedi? yoksa Hüseyin Karacak’ın yeğeni değil mi? Nasıl malzeme alındı? Tamam tekliflerle malzeme alındı kabul. Bu teklifleri kim aldı? Afjet mi yoksa Olcay kereste mi? Hep niye aynı kişilerden teklif alındı? Sayın Karacak, tabi sizin bu yeğeninizden de haberiniz yoktur. Sayın Ulutürk’de niye ilgilensin ki onun daha önemli işleri var. Kendi tabiriyle 3-5 liralık şeylere bakmaz. Alın geçin tamamlayın der. Çünkü niye? Kendi cebinden çıkmıyor, yurttaşlarımın cebinden çıkıyor” cümlelerini kullandı.
“İSTİFA KAMPANYASINI DA BAŞLATACAĞIM”
Yaptığı basın açıklamasında İl Genel Meclis Başkanı’na yönelttiği sorulara cevap alamadığını söyleyen Görgöz: “Özel İdare’de çalışan, fakat AFJET’imiz de şoför olarak sigortalı gözüken kişi, Allah korusun bir trafik kazası yapsa bu kazanın neticesinde ortaya çıkacak olan maddi manevi zararlar, tazminatlar kim tarafından ödenecek? Çok basit ben cevaplayayım: AFJET. İl Genel Meclis Başkanımız Salih Sel Bey’den bu konuya cevap vermesini beklemiştik ama olmadı. Başka acaba kimler var bu şekilde AFJET’te çalışmayıp ta sigortalı gösterilen, sizlere soruyorum? Müdürümüz Yusuf Bey dedi ya: ‘bilgi edinme kapsamında isteyin’ diye. Gidin isteyin, Müdürümüz geçiştirirse dolambaçlı cevap verirse gelin ben size göstereyim. Ben bütün belgelerimizi açıkladıktan sonra bizzat kendim Savcılığa gidip başvuruda bulunacağım. İstifa Kampanyasını da başlatacağım” şeklinde konuştu.
AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün yaptığı basın açıklamasında, belgelerle yaptığı açıklamalardan sonra Yalçın Görgöz, Ulutürk’ün sunduğu fatura-belgeleri şaşırtmaca ve geçiştirmece olduğunu ileri sürdü. İşte sunulan belgeler karşılığında Görgöz’ün açıklamaları:
“BU NASIL KANDIRMACA, BU NASIL YALANLAMA?”
Görgöz, ilk olarak AFJET yönetimine cevap niteliğinde: “AFJET Genel Müdürü Ulutürk, açıklamaları arasında ‘Alkollü içki vb. giderlerin şirketimiz tarafından karşılandığına dair iddia kelimenin tam anlamı ile rezilce bir iftiradan ibarettir’ dedi. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum AFJET Genel Müdürünün basına bildirmiş olduğu fatura tamamen şaşırtmaca bir fatura olup vermiş olduğu fatura tarihi 24.04.2013 ve kendi şahsının ödemiş olduğu fatura olduğunu göstermiştir. Hem de AFJET’e fatura edilmiş olmasına rağmen. Fakat bizim kastettiğimiz fatura şaşırtmaca değil ve belgesiyle birlikte Anemon Otel’in 29.06.2012 tarihli faturasıdır. Tüm belgeleriyle konaklayan kişinin tüm içki bedelleri AFJET ‘e fatura edilmiş. Bunun neresi iftira, bu nasıl kandırmaca, bu nasıl yalanlama! Nasıl vicdanınız rahat bu içki bedellerini AFJET’e fatura ettirdiğiniz için! Ve özellikle altını çizmek istiyorum açıklamalarda bu da geçti. Bu içki ve giderlerine konu olan kişi, Almanyalı ya da Hollandalı değil, Türk vatandaşı. Belge ile gösteriyoruz belge ile ispat ediyoruz iftira mı bu?” dedi.
“SEN NASIL BİLE BİLE ŞİRKETİ ZARARA UĞRATIRSIN?”
Başka bir konu olarak Görgöz, daha önce sorduğu ‘Garantisi devam eden bir ekipmanın tamir işleminin ciddi tutarlarla başka bir firmaya yaptırdınız mı? Genel müdür firmalara rakamlar üstüne tutar eklettirerek fatura mı kestirtiyor?’ sorusunu AFJET yönetiminin cevaplamadığını belirterek açıklamasını ve sorularını şu şekilde sürdürdü: “Onlar açıklamadı ben açıklıyorum. Belgesini de size veriyorum. TEKNOM A.Ş. adlı firmanın Ocak 2013 tarihli faturası. Faturada Mineral Tank Değişimi diye geçiyor. 8 bin 725 TL tutarında bir fatura. Faturaya ekli, onaylı bir teklif var. Oraya dikkatinizi çekmek istiyorum. Genel Müdürün imzaladığı teklifte Genel Müdürün bir yazısı var okuyorum: ‘Sayın TEKNOM A.Ş. Yetkilisi, şirketimiz kamusal kaynaklı bir şirkettir. Firmanızdan 2 adet aynı özellikte arıtma ünitesi almıştır. Garantisi henüz dolmamış bir ürünün mineral tankının çatlaması olağan bir durum değildir. Yönetim Kurulumuz Başkanı ile yapılan toplantıda bu problemi sineye çekerek son kez 4 bin dolar teklif edilip arıtma ünitesinin faal hale getirilmesine karar verildi. Bu kabul edilmez ise bilirkişi vasıtası ile tüketici hakları ile yasal yollardan gerekli işlemler yapılacaktır.’ şeklinde bir yazısı var. Birinci sorum, garantisi devam eden bir ürünün 8 bin 725 TL tutarındaki giderine neden katlanıldı? Tüketici haklarına neden başvurulmadı ve bu bedel ödendi. Soruyorum Kamu Kaynaklı bir şirkette ‘Sineye Çekmek’ olur mu? Bakkal dükkanı mı burası? Babanın Malı mı? İkinci sorum ise aynı onaylı teklif dökümanının en üstünde dikkat çekici bir bilgi var. TEKNOM Firması şöyle yazmış; ‘Yusuf Bey’in isteği ile 300 TL+KDV eklenerek faturalandırıldı.’ Evet 4 bin dolar belirtilen kur olan 1,77 TL ile çarpıldığında 300+KDV fazla hesaplanmış faturada. Bu nasıl oluyor? Bu ne anlama geliyor? Şu anlama geliyor: Genel Müdür Firmalara belirlenen ve onaylanmış tutarların üzerine bedel eklettirerek fatura ettiriyor. Bu sadece bizim karşılaştığımız sınırlı sayıda evrakta tespit ettiğimiz bir durum. Yüzlercesinde durum nasıl? Sen nasıl anlaşılan tutara bedel eklettirirsin? Sen nasıl bile bile şirketi zarara uğratırsın!”
“YOKSA BUNUN DA İHALESİ YOK MU?”
Görgöz, Ulutürk’ün cevaplarına yönelik yaptığı açıklamada bir diğer konu olan ‘İhalesi ve sözleşmesi olmadığı için döviz üzerinden alınan yüksek tutardaki malzeme alımlarının geç ödenmesinden doğan çok yüksek tutarlarda kur farkları faturaları ödeniyor mu?’sorusuna değindi. Görgöz soruya yönelik sunduğu faturanın tutarına dikkat çekerek: “Açıklıyorum Alfa Laval firmasının geciken ödeme kur farkı faturası. Fatura tutarına dikkat çekmek istiyorum; 68 bin 963 TL. Geciken ödeme için kur farkı faturası kesiliyor? Neden? Yoksa bunun da ihalesi yok mu? Yoksa bunun da sözleşmesi yok mu? Bir Kamu Şirketinde böyle bir fatura olabilir mi? Ama siz çıkıp Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş bir şirkettir burası dersiniz yine! Bir diğer sorumda ‘AFJET’e daha önce iş yapan müteahhit firma sahibinin 5 yıldızlı otelde konaklama giderinin AFJET’e fatura edildiği doğru mu?’ diye sormuştum. O kişi N. K. isimli AFJET ‘e daha önce müteahhitlik yapan kişidir. AFJET adına düzenlenmiş Otel Faturasını da sizlere sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
“TEK TEK İHALELERİNİN SONUÇ BİLGİLERİNE ULAŞTIK”
Daha önce ‘AFJET‘in son dönemdeki yatırımlarının ne kadara mal olduğunu ve bunların ne kadarının ihale edilerek sonuçlandırıldığını’ sorduğunu dile götüren Görgöz: “Biliyorsunuz İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 19 Ocak’ta yapmış olduğu açıklamada AFJET‘te 66 milyonluk yatırım gerçekleştirdiklerinden bahsetmişti. Biz araştırırken öğrendik ki, Kamu İhale Kurumu yıl yıl, tutar tutar, ihale bilgilerini gösteriyormuş. Tek tek AFJET’in son 3 yılda gerçekleştirdiği istisna ihaleleri dahil tüm ihalelerinin sonuç bilgilerine ulaştık. Bu bilgilere isteyen herhangi bir vatandaş da bakabiliyor. Kamu İhale Kurumunun internet sayfasından. Ve gelelim sonuca; açıklamalarda geçen 66 milyon yatırımın sadece 13 milyon 821 bin 087 bin 79 TL’si ihale edilerek, Kamu İhale kurumuna bildirilerek gerçekleşmiş. Kalan 52 milyon küsür için ihale yok, teklif yok, sözleşme yok. Kamu İhale Kurumu’ndan edinilen tüm kayıtları sizlere sunuyorum. Bunun üzerine hala çıkıp eksik hiçbir ihalemiz yok! Şeffaf bir şirketiz diyebilecek misiniz? Ama elbet bunların hesabı sorulacak” dedi.
“TÜM ALIMLARINIZI KAMU İHALE KURUMUNDAN YAPMAYA BAŞLADINIZ”
Görgöz aynı konuyla ilgili açıklamalarını sürdürerek: “Tüm yapılan açıklamalarda özellikle AFJET ‘in, Kamu İhale Kurumundan istisna belgesi olduğu ve çoğu alımlarını bu kapsamda yaptıklarından bahsedildi. Onlara göre bu istisna belgesi ile istedikleri gibi alım yapma hakkı veriyorlarmış. Hatta Genel Müdür, 6 milyona kadar istediğim gibi alabilirim dedi. Biz de araştırdık nedir bu istisna, kuralı kaidesi var mıdır diye. Araştırmalarımız sonucunda istisna alımların şirketler veya kurumlar tarafından kafalarına göre yapılamayacağı, bu alımların da ihale yoluyla yapılması gerektiğinin, ihaleyi kazanacak firmaların yasaklılık sorgulamalarının ve sözleşme bilgilerinin kuruma bildirilmesi gerektiği kuralına ulaştık. Yani siz hiçbir alımınızı ‘doğrudan temin hariç’ kuruma bildirmeden yapamazsınız. Zaten kanunda net bir ifade var. Kanun, 3. maddesinde diyor ki; Ceza ve Yasaklılık Hükümleri hariçtir. Ayrıca hem Kamu İhale Kanunu, hem de Sayıştay Kanunu gereği idareler temel ilkeler gereği alımlarda şeffaflığı, rekabeti sağlamak zorunda. Ayrıca not olarak söyleyeyim bizim soru ve açıklamalarımızdan sonra tüm alımlarınızı Kamu İhale Kurumundan yapmaya başladınız. Bundan dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
“DERHAL BU YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALMANIZI BEKLİYORUZ”
Görgöz, Ulutürk’ün verdiği cevaplara yönelik yaptığı açıklamada son olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu’na da sorular yönelterek şu ifadeleri kullandı: “Önceki sorularımda AFJET ‘in son yatırımlarında ne kadar kredi kullandığını ne kadar faiz ödediğini sormuştum. Diğerlerine olduğu gibi buna da cevap verilmedi. Ben açıklıyorum. Bizdeki kayıtlara göre, AFJET ‘in son dönemdeki yatırımlarında 24 milyon kredi kullanılmış. Kendileri de 31 Ocak’ta katıldıkları televizyon programında doğruladılar, ama söylemedikleri bir detay daha vardı. Onu da ben açıklıyorum. Bu kredi ile ilgili masrafları da dahil yaklaşık 8 milyon faiz işletilecek. Kimin parasıyla? Senin benim paramla. Siz büyük şirketlerin otellerine su götürme projesi yapacaksınız, kredi çekeceksiniz, faizini ve bedelinin yarısından çoğunu halkımız ödeyecek. Sayın Valimiz 29 Ocak 2014 tarihindeki 2014 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda şöyle dedi: ‘Size verilen paraları yerinde, zamanında, iyi kontrol ederek, memleketin faydasına harcamada bulundunuz. Harcanan her kuruşta kul hakkı var. Ben şimdi soruyorum Sayın Valim madem her kuruşta kul hakkı var da AFJET bu kapsama girmiyor mu? Bu fütursuzca yapılan işlemlerin hesabını soracak mısınız? Vatandaşlarımızın paralarıyla Ödenecek olan bu yaklaşık 8 milyon TL tutarındaki faiz bedeli bahsettiğiniz kul hakkına girmiyor mu? Sizden bu açıklamalarınızın çerçevesinde bu yapılan haksız işlemlerin hesabını Afyonlular olarak sormanızı ve derhal bu yöneticileri görevden almanızı bekliyoruz!”
 
Görgöz, verilen cevaplara yönelik yaptığı basın açıklamasından sonra, bir önceki toplantısında yönelttiği sorulara verilen cevapları tatminkar bulmayarak, açıklamalar haricinde AFJET yönetimine tekrar sorular yöneltti.
 
İşte Görgöz’ün AFJET yönetiminden cevap beklediği yeni sorular:
1- AFJET Harcamaları arasında yüksek tutarlarla 2011 ve 2012 yıllarında ödenen Klasik Müzik Festivali gibi harcamalar var mıdır? Var ise abonelerin paraları ile Klasik Müzik Festivalleri mi yapılıyor? AFJET festival fonu için kurulmuş bir şirket mi? 2- AFJET ‘in ısıtma sistemi içerisinde yer alan ve çok yüksek tutarlarla alımı yapılan Kalorimetre Sistemi’nin hem teçhizat alımları hem de okuma hizmetleri ile ilgili ihale yapılmış mı? Yapılmış ise kimler katılmış? Bu işler ile ilgili ülkemizde 10 un üzerinde firma var iken neden bu firma tercih edildi? 3- AFJET’te görevli Genel Müdür ve mühendislere görevleri arasında yer alan asli mühendislik hizmetlerini yürütürken maaşlarının haricinde 3’er 5’er maaş ayrıca ikramiye olarak ödenmiş mi? Aylık olarak ödeniyor zaten maaşları. Ekstra 3’er 5’er maaş ne anlama geliyor? Bu nasıl bir Saltanat? 4- AFJET, 2012 yılında il Genel Meclis Başkanı’na 116 bin tutarında araç alınıp hibe edildi mi? Ayrı bir kurum niteliğinde olan İl Genel Meclis’ine AFJET‘in belirli yerden belirli bir marka ve model araç alımı uygun mu? Sayın Salih Sel, 31 Ocak’taki programda kanunen 65 bin liranın üzerindeki bedelle bir araç alımını İl Meclisi üzerinden alamayacaklarını, bundan dolayı AFJET kanalıyla alımın yapıldığından bahsetti. Şimdi soruyoruz 65 bin TL’lik araç neyinize yetmiyor, pahalı araçları almak için AFJET’i kullanmak doğru mu? 5- AFJET’in geçtiğimiz Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Afyonkarahisar‘da yerleşik bir firmadan yüksek tutarlarda demir alımı oldu mu? Neden bu firmadan alındı? İhale yapıldı mı? 6- AFJET’te geçtiğimiz yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında, normal çalışan personelinin haricinde yaklaşık 15 kişinin çalıştığı doğru mudur? Bu kişilerin bahsi geçen üç ayda çok yüksek tutarlarda maaşları bordrolarda gösterildi ve ödendi mi? Bu kişiler kim? Bu kişilere 3 ay boyunca maaş ödeyip yüksek tutarlı sigortalarını ödettiren kim? Yoksa birileri kendi işçilerini AFJET’te gösterip maaşlarını AFJET’e mi ödettiriyor? Bunun sorumlusu kim? Bir kamu kuruluşunda gelişi güzel herkes bordroya girip maaş alabilir mi soruyorum? 7- AFJET’in altyapı müteahhitliğini üstlenen başka bir şehirde yerleşik müteahhit firmanın AFJET’e ayrıca hak ediş faturalarından sonra yüksek tutarda iş makinesi faturaları düzenlediği ve bunların da ödendiği doğru mu? Bu müteahhit firma sahibinin konaklama faturasının AFJET’e düzenlenen Anemon Otel’de konaklayan müteahhitin olduğu doğru mu? Bu müteahhit ile ilişkiniz nedir? 8- İl Genel Meclis Başkanı Salih SEL’in açıklamalarında yer alan AFJET’in 66 milyonluk yatırımı ve bu dönem içerisinde abone sayısının 4 bin 500’den 15 bin’e çıktığı, 2 Şubat’taki televizyon programında ise yaklaşık 100 milyon yatırım ve 20 bin aboneden bahsedildi. Biz son açıklamayı dikkate alalım ve kısa bir hesaplama yapalım. Abonelerden hepinizin bildiği üzere ciddi tutarda katkı payları alınıyor ortalama 4 binTL civarında. Bu verilerden hareketle AFJET’in belirtilen dönemde 20 000-4 500 = 15 bin 500 adet yeni abone kaydı olmuş. Yani 15.500×4.000 TL dediğimizde 62 milyon yapıyor bu rakam sadece yeni katılan abonelerden alınan katkı payı. Büyük tutarlarla abone olan Turizm ve Sera İşletmelerini saymıyorum. 20 bin abonenin her birinden aylık 100 TL ısınma gideri alınsa, ki ısınma bedelleri daha fazla 20.000×100=2 milyon TL yapıyor ayda, yılda 24 milyon, üç yılda da 72 milyon TL yapıyor. Katkı bedeli olarak alınan 62 milyona ısınma bedeli olarak üç yılda alınan 72 milyonu eklersek 134 milyon TL yapıyor. Sonuç olarak 134 milyon gelir çıkıyor. Son üç dönemde 134 milyon TL ve 100 milyon toplam yatırımdan yani toplam giderden bahsediliyor. Şimdi ben soruyorum bu ciddi bütçe rakamlarına rağmen bu toplam gelire rağmen bir kurum nasıl borçlanır? Nasıl faize 8 milyon ödenir? AFJET’in kasalarında olması gereken gelir ile gider arasındaki bu 34 milyon nerde? Bu zararın hesabını kim soracak? 9- Afjet Yönetimi 31 Ocak ve 2 Şubat’ta katıldıkları televizyon programlarında iş makinesi kiralamalarının şirket için daha uygun olduğundan bahsettiler. Ben şimdi soruyorum. Kiralama daha uygun ise o bahsettiğiniz büyük ölçekli yatırım bittikten ve yüksek bedelli iş makinası kiralama faturasını ödedikten sonra geçtiğimiz Aralık ayında sıfır bir iş Makinesi satın aldınız mı? Bunu nasıl açıklayacaksınız?”Fatma Uygun
Editör: Haber Merkezi