CEZALAR İNSANLARI CANINDAN BEZDİRDİ
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonluyu canından bezdiren trafik cezalarını TBMM’ye Taşıdı.
 
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, son yıllarda Afyonluların korkulu rüyası haline gelen ve çok ciddi şikâyetlere neden olan trafik cezalarını İç İşleri Bakanı Muammer Güler’e yazılı olarak sordu.
 
Milletvekili Yılmaz yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
 
Milletvekili Yılmaz: “Afyon şehir merkezinde vatandaşlarımız çok ciddi şikâyet ve serzenişlerde bulunuyor. Haksız trafik cezaları yediklerini, trafik ekiplerinin birbirleri ile yarışır derecesinde trafik cezası kestiğini ve uygulanan cezalarda özellikle bazı kesimlere çok ciddi ve usulsüz cezaların kesildiğini iletiyorlar. Kimsenin trafikte hata yapmasını istemem ancak bu uygulanan cezalarda çok ciddi anormalliklerin olduğu ortada sadece Afyon şehir merkezinde uygulanan ceza tutarlarının komşu illerimizin toplamını geçtiği yönünde iddialar ortada. Bu işin aslını öğrenmek üzere İç İşleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdim. Gelen rakamlara göre trafik ekiplerinin ayrım yapıp yapmadığını, ilimizde uygulanan cezaların durumunu görüp gereken girişimleri yapacağız. Akla bir başka sorun daha geliyor Türkiye Cumhuriyetinin en bilinçsiz sürücüleri Afyon’da ise bunun önlemi ceza yazmak mı yoksa önlem almak mı bunun yol ve yöntemlerini aramaya ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.
 
 
Soru önergesi metininde şu sorulara yer verildi.
 
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
 
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer GÜLER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
 
 
 
 
                                                                                                                                             Kemalettin YILMAZ
                                                                                                                                  Afyonkarahisar Milletvekili
 
 
 
 
 
GEREKÇE
 
 
Afyonkarahisar şehir merkezinde vatandaşlar çok ciddi şekilde trafik cezalarına maruz kaldıklarını, plakaya arkadan cezaların uygulandığını, bölgemizde bulunan diğer illerin kat be kat üzerinde trafik cezası uygulandığını belirtmektedirler. Bu bağlamda,
 
 
1-Afyonkarahisar şehir merkezinde 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında emniyet güçlerince kaç adet trafik cezası kesilmiştir?
 
2- Afyonkarahisar şehir merkezinde 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında emniyet güçlerince uygulanan trafik cezalarının toplam tutarı ne kadardır?
 
3- Afyonkarahisar şehir merkezinde 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında emniyet güçlerince uygulanan trafik cezalarının suçlara göre dağılımları adet bazında nasıldır?
 
3- Afyonkarahisar şehir merkezinde 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında emniyet güçlerince uygulanan trafik cezalarının hususi otomobil, ticari otomobil, minibüs ve halk otobüslerine uygulanan ceza adetleri ve tutarları ayrı ayrı ne kadardır?
 
 
Editör: Haber Merkezi