Cezaevinde 22 hükümlü/tutukluda COVİD-19 testi pozitif çıktı

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 hükümlü/tutukluda COVİD-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk tarafından yapılan açıklama:
“Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki bazı tutuklu ve hükümlerin KOVİD-19 salgınından etkilenmesi nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda koronavirüs belirtileri gözlemlenen bir tutuklu şahsa KOVİD-19 testi uygulanmış ve test sonucu pozitif çıkmıştır. Tutuklu şahsın Afyon Ağır Ceza Mahkemesinde 18 Haziran 2020 tarihindeki duruşmasına gittiği sırasında salgından etkilendiği düşünülmektedir. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde kapsamlı bir filyasyon çalışması yapılmıştır. Bu çalışma neticesinde söz konusu şahısla temas ettiği saptanan 22 hükümlü/tutuklunun KOVİD-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastaneye sevk edilen şahısların genel sağlık durumları iyi olup, kurumda karantina altında tedavileri devam etmektedir. Yakınları da sağlık durumları hakkında bilgilendirilmiştir.

Ceza infaz kurumunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi