ÇEVRECİ PROJELER DEVAM EDİYOR
Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi, öğrencilere yönelik eğitim ve bilinçlendirme projelerine devam ediyor.
Öğrencilere yönelik geçen yıl başlattığı eğitim çalışmalarını sürdüren Atıksu Arıtma Tesisi, bu yıl ki eğitim programına Evlerden Bitkisel Atık Yağların Toplanması Projesini de ekledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan ödüllü proje çerçevesinde, 15 okula bitkisel atık yağ makinesi kuruldu.
 
BAŞKAN ÇOBAN ÖĞRENCİLERİ TEST ETTİ
 
Projeleri her safhasında takip eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ataköy İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin bilinçlendirildiği eğitim çalışmasına katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Atıksu kirliliğinin azaltılması ve su kaynaklarının korunmasıyla ilgili bilgilerin verildiği eğitimde, öğrencilerle birlikte, su döngüsü ve tasarrufunun anlatıldığı "Mete ile Neşe Temiz Su Peşinde" filmini izleyen Başkan Çoban, eğitim sonunda öğrencilere sorular sorarak test etti.
 
BİTKİSEL ATIK YAĞ MAKİNESİ TANITILDI
 
Daha sonra Atıksu Arıtma Birliği'nin bu yıl ki eğitim programına aldığı Evlerden Bitkisel Atık Yağların Toplanması Projesi tanıtıldı. Bitkisel atık yağ makinesinin uygulamalı olarak anlatıldığı ödüllü proje, öğrencilerin de beğenisini kazandı. Son olarak Atıksu Arıtma Tesisi'ni gezen öğrencilere tesisin işleyişi hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin atıksu bilincinin aşılandığı eğitimlerin son derece faydalı olduğunu belirten Başkan Çoban, desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve diğer tüm kurumlara teşekkür etti.
 
10 ÖĞRENCİYE TABLET BİLGİSAYAR
 
Öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarında, geçen yıl 60 okuldan 3 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Atıksu Arıtma Birlik Müdürü Övgü Coşkun ise eğitimlerin bu yıl ve gelecek yıllarda geleneksel olarak sürdürüleceğini söyledi. Her yıl eğitime katılan öğrencilerden 10 tanesine kura ile tablet bilgisayar hediye edeceklerini kaydeden Coşkun, öğrencilerin sürdürülebilir çevre yönetiminin başarıya ulaşmasından önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
 
"MİNİK ELLER BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLUYOR'
 
Evlerden Bitkisel Atık Yağların Toplanması Projesi hakkında detaylı bilgi veren Coşkun, "Evlerdeki kızartma yağlarının lavabolara dökülmesini engellemek istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 'Minik Eller Bitkisel Atık Yağ Topluyor' parolasıyla 15 okula bitkisel atık yağ makinesi kurduk ve işleve geçirdik. Ödüllü projemiz çerçevesinde en çok atık yağ toplayan okulumuza fotokopi makinesi, ikinci olan okulumuza dizüstü bilgisayar ve üçüncü olan oklumuza projeksiyon cihazı vereceğiz. Ayrıca ilk üçe giren okulların en çok yağ toplayan öğrencilerden, birinciye tablet bilgisayar, ikinciye bisiklet ve üçüncüye mp3 player hediye edilecek" dedi.
Editör: Haber Merkezi