“Çevre Müfettişleri”ne Çocuklardan Yoğun İlgi

Afyonkarahisar Belediyesi kültür sanat etkinliklerini aralıksız sürdürüyor. Bu kez de Belediye Şehir Tiyatrosu perdelerini, 27 Mart Dünya Tiyatroları Günü’ne özel açtı.Çocuklarda çevre bilincinin artırılması önceliği ile kaleme alınan oyuna ilgi büyük oldu. “Çevre Müfettişleri” isimli oyunu sergileyen ekip büyük alkış aldı.

İki ayrı gösterimle çocukların karşısına çıkan ekip, çevre bilincini, elektrik-su tasarrufunu, yeşilin ve doğanın korunmasını amaçladı. Aileler ve çocukların ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

“BAŞKANIMIZIN GÜCÜNÜ YANIMIZDA HİSSEDİYORUZ”

Gösterinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Elmas, “Bugün tiyatrocuların bayram günüdür. 1961 yılından bu tarafa bütün dünyada bugün Dünya Tiyatrolar Günü kutlanıyor. Dünyanın her yerinde bugün tiyatrocular sahne alırlar. Sahnede olabildiğimiz için, sahneleri doldurabildiğimiz için çok mutluyuz. Çocuklarımızın tiyatrosuz kalmamasına engel olduğumuz için çok mutluyuz. Belediye Şehir tiyatrosu olarak gece gündüz çalışıyoruz. Yakın zamanda “Türkmen Düğünü” isimli oyunumuzu Afyonkarahisarlılarla buluşturacağız. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımızın gücünü yanımızda hissediyoruz. Tiyatromuza gelen çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi