Çevre Müdürlüğü Vali Tutulmaz’i ziyaret etti

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer ve beraberindeki heyet tarafından Vali Mustafa Tutulmaz’a bir ziyaret gerçekleştirildi.

1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda 5 Haziran’ın ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edildiğini hatırlatan Okumuşer, her yıl Türkiye dâhil olmak üzere tüm dünyada 5 Haziran gününün ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlandığını belirtti. İlimizde çevre anlamında yürütülen çalışmalar, faaliyetler ve hafta nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler veren Okumuşer çevreye vermiş oldukları önemden ve nazik kabullerinden dolayı Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkürlerini arz etti.

Ziyaretin kendisini memnun ettiğini dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz; “Dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığının farkında olarak tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin insani bir görevidir. Çevreye verilen zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu anlamda çevreyi korumak ve farkındalık oluşturmak adına yapılan her çalışma önemli ve gereklidir.” dedi.

Çevreyi korumak adına yapılan çalışmalara destek verecek olan kamu kurum ve kuruluşlarının yanında STK’larına özellikle teşekkür eden Vali Tutulmaz, 5 Haziran Çevre Günü’nün ilimiz için hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil ve güzel bir dünya bırakmak için el ele verilmesi çağrısında bulunan Vali Mustafa Tutulmaz daha yaşanabilir bir çevre için Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi