ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ TOPLANDI
 Çevre Hizmetleri Birliği 15. Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında, birliği üye belediyelerin başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda ilk olarak 2013 yılı memur, işçi ve geçici işçi pozisyonlarının vizelenmesi konusu görüşüldü. Birliğin standart norma kadro sayısı olan 28 kişilik çalışan kadrosu oybirliğiyle kabul edildi. Sözleşmeli personel çalıştırılmasının devam ettirilmesine karar verilen toplantıda, daha önce görev yapan iki çevre mühendisine ek olarak bir elektrik teknolojileri teknikeri görevlendirildiği belirtildi.
2013 YILI BÜTÇESİ ONAYLANDI
2013 yılı bütçe teklifinin görüşüldüğü toplantıda, 2013 yılı gelir ve gider bütçeleri 6 milyon 455 bin lira olarak kabul edildi. Üye belediyelerin mevzi imar planı içerisindeki sanayi kuruluşlarından çıkan evsel atık dışındaki atıkların bertaraf edilmesi için 2013 yılı ücret tarifesi de karar bağlanırken, tarife kalemlerinin bazılarında artış yapılmadığı, bazılarının ise düşürüldüğü kaydedildi.
SALAR BELEDİYESİ'NE ŞARTLI ÜYELİK
Toplantıda ayrıca, Katı Artık Bertaraf Tesisi'nin depolanan atıklarının ön ayrıştırma ve kompostlaştırma işleminin yapılması için Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi'nin kiraya verilmesi için Encümene yetki verildi. Daha önce birlikte ayrılan Salar Belediyesi'nin yeniden birliğe üye olma talebinin görüşüldüğü toplantıda, üyelik talebinin; birliğin kuruluşundan bugüne kadar katılım ve inşaat katılım paylarını ödenmesi kaydıyla kabul edilmesine karar verildi.
ALINAN KARARLARDA OYBİRLİĞİ SAĞLANDI
Gündem maddelerinin tamamının oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda son olarak, Birliği üye olan belediyelerin yükümlülüğü altında olan atık toplama, sterilize etme ve geri kazanım konularında, yönetim planlarının hazırlanması, lisanslı firmalarla sözleşme yapılması, kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde bertarafının sağlanması, ilgili kurum ve kuruluşlarla söz konusu konularda işlem yürütülmesi hususunda Birlik Encümeni'ne yetki verildi.
"TESİSİMİZ DÜNYA STANDARTLARININ ÜZERİNDE"
            Toplantı sonrası kısa bir değerlendirme yapan Başkan Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun destekleriyle Türkiye'ye ve hatta dünyaya örnek olan bir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yaptıklarını söyledi. Belçika'da çöp sistemleri üzerine çalışan bir heyetin, ilimize gelerek tesisi incelediğini ve hayran kaldığını belirten Başkan Çoban, "Tesisimiz gerek planlanması, gerek işletilmesi bakımından dünya standartlarının üzerinde faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla Sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
            "YAPTIRIMLAR SONUÇ VERDİ"
Birliğin işleyişinde sıkıntı olmadığını kaydeden Başkan Çoban, daha önce ödemeler noktasında yaşanan sıkıntıların da azaldığını ifade etti. Bu konuda uygulanan yaptırımların sonuç verdiğini belirten Başkan Çoban; "Daha önce ödeme yapmayan çoğu belediyemiz, borçlarının önemli bir kısmını ödedi. Bolvadin Belediyemiz zor şartlarda olmasına rağmen en düzenli ödeme yapan belediyeler arasına girdi. Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık'a ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi