Çevre Dostu Başkan Zeybek’e Ziyaret

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Oruç, Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçakaya, İl Müdür Yardımcısı Fikret Karalar, Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Süleyman Sercan Koçan, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Teoman Kantarcı ile Belediyemiz Çevre Denetim Birim Sorumlusu Nadide Demirbilek’i misafir etti.

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak, insanları çevreye karşı bilinçlendirerek daha temiz bir çevrenin önemine vurgu yapmak amacıyla 1-7 Haziran ‘Çevre Haftası’ dolayısıyla gerçekleşen ziyarette konuklar Başkanımıza Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevre konusunda duyarlı olduğuna dikkat çeken Başkanımız; “Günümüzde sağlıklı, yaşanabilir ve daha güzel bir dünya için tüm insanlığın hassasiyetle üzerinde durduğu konuların başında çevre gelmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda teknolojik gelişmeler, hızlı sanayileşme, kentlerdeki nüfus yoğunlukları, plansız yapılaşmalar, kaynakların bilinçsiz tüketimi ve benzeri etkenler, tüm dünyada doğal hayatın tehdit edilmesine, çevre sorunlarının ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Diğer yandan dünyamız küresel ısınma, kuraklık, susuzluk, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi ciddi çevre felaketleriyle de karşı karşıyadır. Çevrenin korunması ve geliştirilmesine dönük atılacak her adım, insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır. 5 Haziran Dünya Çevre Gününü bu hedefleri konuşmak, değerlendirmek ve birlikte hareket etmek adına önemli bir fırsat olarak düşünüyor, daha güzel, daha sağlıklı ve daha temiz bir gelecek temennisiyle Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi