ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR       

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Özel Nar Tanesi Anakolu öğrencilerine, eğitici tiyatro gösterisiyle çevre bilinci aşılandı.

Afyonkarahisar Belediyesi, Mili Eğitim Müdürlüğü, Çevre Hizmetleri Birliği, lisanslı ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesisleri ile yapılan ortaklaşa çalışmalar çerçevesinde düzenlenen eğitim çalışmaları devam ediyor. Anakolu, ilk, orta ve lise düzeyindeki okulları kapsayan eğitimlerde, öğrencilerin çevre bilinci ve geri dönüşüme yönelik bilinçlenmesi hedefleniyor.

 

                EĞİTİMLERDE 12 BİN ÖĞRENCİ BİLİNÇLENDİRİLDİ

 

                İlk, orta ve lise düzeyindeki okullarda ambalaj atıkları, atık piller ve atık yağların ayırıp toplanması ve geri dönüşümü konularında eğitim seminerleri düzenlenirken; anaokullarında, eğitici tiyatro gösterileri düzenleniyor. 2015-2016 eğitim yılının ilk döneminde yaklaşık 12 bin öğrenciye çevre bilincinin aşılandığı eğitimler belirli bir program dahilinde devam ediyor.

 

Bu eğitimler çerçevesinde son olarak, Özel Nar Tanesi Anakolu öğrencilerine yönelik çevre bilincinin oluşması amacıyla geri dönüşüm konulu tiyatro gösterisi düzenlendi. Ortaoyunun en önemli karakterlerinden Hacivat ve Karagöz ile Nasreddin Hoca, minik öğrencilere çevreyi koruma ve geri dönüştürülen atıklarla ilgili eğlenceli ve eğitici bir gösteri sundu.

 

                "ÇOCUKLAR TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

 

                Tiyatro gösterisine, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Milli Eğitim Şube Müdürü A. Fevzi Özdemir, Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Mehmet Durak, Temizlik İşleri Müdürü Abdullah Karadana, lisanslı ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesislerinin yöneticileri ile okul idarecileri katıldı. 

 

                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, öğrencilerin eğlenerek öğrendiği tiyatro gösterisinin ardından, Hacivat ve Karagöz ile Nasreddin Hoca karakterleriyle gösteri sunan oyunculara çiçek takdim etti. Temiz ve sağlıklı bir çevrenin oluşturulması ve korunmasında çocukların önemli bir etkisinin olduğunu belirten Başkan Çoban, eğitim çalışmalarının il geneli kapsayacak şekilde devam edeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi