Çetinkaya’dan Alevi Derneğine ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilimci Fatih Çetinkaya, Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanlığını ziyaret ederek alevi vatandaşları dinledi.

GÜLLÜ: HAYIRLI OLSUN

Yenice Mahallesindeki Cem Evi’nde Alevi vatandaşlarla bir araya gelen Fatih Çetinkaya, Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü tarafından karşılandı. Çetinkaya'ya adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunan Dernek Başkanı Mustafa Güllü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CEM DEMEK ANADOLU DEMEKTİR

“Cem demek Alevi demek Bektaşi demek Türk demektir, Anadolu demektir. Anadolu’nun Türklük temelini atan kültür demektir.” diyen MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, “İmamı Azam Ebu Hanife’nin ‘son iki yılı olmasa idi Numan helakta idi' sözü kendisinin 12 imamdan Caferi sadığa olan intisabını ve önemini anlatır. Bu böyle iken kim ki Alevi Sünni diye ayırıyor ise hem dini hem milleti bölüyor demektir. Balkanlar Müslüman Türk ise bu Bektaşi dergahlarının misyonudur. Yeniçeri Bektaşi ise kim bize ayrılık hissesi verebilir. Yangın aynı yangın Kerbela da taraf aynı taraf. Bugün sadece biz ve Abdullah bin sebepler vardır. Bu toplumda Yezid seven zulüm seven yoktur. Bu toplumda Hüseyin’e aşık olmayan yoktur. Bu toplumda münafıklar vardır ve onlara asla imkan ve fırsat yoktur olamamıştır ve olmayacaktır. Kan aynı kan, asalet aynı asalet, iman aynı iman, aşk her zaman Hüseyin’dir. Kapı 1300 yıldır ilim kapısı ve adı Hz. Ali’dir. Alevi Bektaşi kültürü İslam ile Türk kültürünün en güzel harmanlandığı temel bir meşreptir. İnanç güzelliğimizi oluşturan meşreplerden en eskisi en etkilisidir.” dedi.

KİMSE BANA YARAN OLMAZ TÜRKÜSÜNDEN ÖRNEK VERDİ

Çetinkaya ziyaretinde güftesi Aşık Sefil Selimî'ye, bestesi ise Fahrettin Çınar'a ait olan "Kimse Bana Yaran Olmaz" türküsündeki "İmanım hükümdar benliğim esir, Ehli beyti sevdim dediler kusur, Kimi korkak dedi, kimi cesur Kurt ile kuzuyu yaydım yayalı" dörtlüğünü söyleyerek, dün olduğu gibi bugün ve yarında hiçbir zaman kimseye ötekileştirmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi