Çetinkaya, “Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları kınıyorum”

Bir belediye başkan adayının, şehitlerin temsil edildiği bir dernekte klip çekmesine tepki gösteren MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilim Fatih Çetinkaya, “Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları ayıplıyor ve kınıyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP belediye başkan adaylarının 31 Mart tarihinde yapılacak seçimler için depara kalktığını söyledi. Belediye başkan adaylarının gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak hem projelerini hemde MHP’nin üretken belediyecilik anlayışla hizmetin nasıl yapılacağını anlattıklarını söyleyen Kocacan, “Seçimlere 1 ay gibi kısa bir süre kaldı. Belediye başkan adaylarımızda tabiri caizse depara kalktılar yani koşmaya başladılar. Başkan adaylarımız gece gündüz demeden seçmenlerine hem projelerini hemde MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını anlatıyorlar. Geçtiğimiz haftasonu Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Fatih Çetinkaya’nın İmaret Cami karşısında seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdik. Miting havasında geçen açılışa yüzlerce vatandaşımız katıldı. Buradan açılışımıza katılan vatandaşlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Açılış meydanında hem partimize hemde adayımız olan Fatih kardeşimize yoğun bir ilgi vardı. Bu ilginin ve teveccühün 31 Mart ta sandıklara yansıyacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

KOCACAN, “BELEDİYECİLİK AŞKLA SORUNLARA ODAKLANMAKTIR”

MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıla ilgili bilgilerde veren Başkan Kocacan, “Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır, belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır” dedi. Kocacan, “Üretken Belediyecilik, hizmet üretimini ve üretime etki eden kent kaynak yönetimini, kentte yaşayan herkesin bedenen, ruhen ve sosyal açıdan tam bir iyilik halinde olması amacına göre planlayan bir belediyecilik anlayışıdır. Üretken belediyecilik anlayışımız; Kent sakinlerinin refah içinde olmalarını, güven ortamında yaşamalarını, kente karşı bir sevgi ve aidiyet beslemelerini, özgüvenlerini sağlamalarını ve kendi özellikleri ile kenti var etmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Üretken belediyecilik tüm kaynaklarını kentlinin refahı için üretkenliğe yönelik düzenler ve yatırımlarını üretimi desteklemek için kurgular. Bu bakış açısı ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyecilik anlayışı, aynı zamanda bütüncül yaklaşımı ve birlikte yönetimi benimsemektedir” diye konuştu.

ÇETİNKAYA, “ŞEHİTLERİMİZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLAI KINIYORUM”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilim Fatih Çetinkaya, bir siyasi parti belediye başkan adayının şehitlerin temsil edildiği bir dernekte klip çekmesine tepki gösterdi. Çetinkaya, “Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları ayıplıyor ve kınıyorum” dedi. Çeinkaya, “Son 1 aya girdiğim seçim sürecinde birbirimize kardeşce bakmalıyız. Bu bir hizmet yarışı olmalıdır. Bu yarış içerisinde adaba ve edebe dikkat etmeliyiz. Türk Milletinin bazı kutsalları vardır. Bu kutsalları kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyiz. Ben fotoğraf çeken arkadaşlara masada yemek varken asla fotoğraf çektirmem, cami de veya cami çıkışında ve namaz kılarken asla fotoğraf çekilmeyecek diyen belediye başkan adayıyım. Ben aynı zamanda yanımdaki arkadaşlarım şahittir. Şehitler derneğine gittiğimizde dernek başkanına ‘Biz buraya oy için gelmedik. Buraya oy için gelen şehitler kutsaldır. Kutsallarımıza oy için siyasi çıkar için kullananlar ahlaksızdır’ diyerek sohbet etmiştik. Ama son zamanlarda bizim şehit veren siyasi hareket olduğumuzu da düşünürseniz. Şehitlerimizin temsil edildiği bir dernekte seçim klibi çekilmesini ayıplıyorum ve kınıyorum. Kim olursa olsun. Bunu yapan MHP’li birisi dahi olsa bunu söylemekten asla geri durmayız” ifadelerini kullandı.

ÇETİNKAYA, BAŞKAN ADAYLARINI TAVSİYELERDE BULUNDU

Rakipleri olan belediye başkan adaylarının finansal anlamda ayağı yere sağlam basan projeler sunmalarını isteyen Çetinkaya, başkan adaylarına tavsiyelerde bulundu. Çetinkaya, “Projeler yarışması gibi çok verimli bir seçim süreci geçiyor. Fakat adaylarımızın projlerine baktığımızda mevzuat altyapısından uzak aynı zamanda da finans alt yapısından uzak olduğunu görüyoruz. Kendilerine bir tavsiyem olacak. Bir tanesi 5393 sayılı belediye kanunu il belediyelerinin yetkilerini gözden geçirmelerini istiyorum. İkincisi ise Afyon Belediyesinin bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük bütçesine bakmalarını tavsiye ederim. Finansal anlamda ayakları yere basan projeler sunabilmeleri açısından bu bilgileri almalarını tavsiye ederim. Eğer kendileri de takdir buyururlarsa benim kendi çalışmam olan Ankara Üniversitesi yayınlarından çıkan belediye gelirleri analizi adlı dönem projesi çalışmamı da kendilerine hediye etmek isterim. Daha bilimsel daha gerçekci ve ayağı yere basan projeler üzerinde gideriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi