Çetinkaya: “Polemik peşinde değiliz”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in şahsına yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çetinkaya, 5 Kasım 2018 tarihli bir yerel gazetenin manşetinde, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen'in şahsıyla ilgili, özetle “Adaylığı kesinleşmemiş birinin böyle söylemlerde bulunması etik değildir, iddiasını ispatla mükelleftir, AK Parti kaşesi taşıyan alışveriş çekini görmedim, adayımıza Cumhur İttifakını hatırlatıyorum” beyanatını okuduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikle Sayın İl Başkanı, 5 yıl önce nerede, ne görev yapıyordu bilmiyorum. Söylediğimiz ve ifade ettiğimiz olaylar, 5 yıl önceki seçim döneminde tüm basın mensupları dâhil hemşerilerimizin gözü önünde cereyan etmiştir. Birincisi çek demedik, alışveriş çeki dedik. İkincisi AK Parti kaşesi demedik, alışveriş çekinin arkasında yazan notu ifade ettik.”

DERDİMİZ NE AÇIK ARAMAK, NE POLEMİK ÇIKARMAK

Çetinkaya, “Sayın Bakanın “Bize oy vermezseniz, yatırım yapmayız” ifadeleri halkın önünde defalarca zikredildiği gibi, son gün, seçim yasaklarının başlamasına 1 saat kala, 28 Mart 2014 tarihinde Kanal 3’te banttan yayınlanan açıklamalarında tüm milletin önünde ifade edilmiştir. Bunlar iddia değil, iftira değil, direkt halka söylenmiş sözlerdir. O gün ısrarla vurgulanan ve seçimin kaderini etkileyen bu sözler, bugün tarafınızdan suç olarak mı görülüyor ki, ben iftira atmış olayım. Arzu ederseniz Kanal 3’ten 28 Mart 2014 Cuma akşamı yayınlanan kaydı bir kez daha izleyebilirsiniz ve lütfen bu yayını kamuoyuna da tekrar izletiniz. Derdimiz açık aramak değildir. Derdimiz polemik hiç değildir. Devletin bekası, milletin selameti için Cumhur İttifakına bağlıyız ve taviz de vermeyiz. 24 Haziran seçimlerinde vekil adaylarımız ile çalışmalarımızda bunu ana tema olarak ispatladık.” dedi.

TÜM ADAYLAR SEVİYELİ, SAYGILI VE DEMOKRATİK ETİĞE UYGUN DAVRANMALI

Belediye Başkanı Aday Adayı olarak yanlışları, hataları, eleştirileri ifade ettiğini belirten Çetikaya, “Nasıl ki ittifak halinde olmamıza rağmen andımız konusunda aynı düşünmüyorsak, bunu da ifade ediyorsak, bu şehrin geleceğini inşa etmeye talip olan bir siyasi parti olarak ve Aday Adayı olarak yanlışları, hataları, eleştirilerimizi ifade ettik ve edeceğiz. Zira, dinimiz İslam “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan” hükmünü barındırır. Bu vesileyle yerel seçimlerin, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor. Tüm siyasi partileri ve adayları seviyeli, saygı sınırları içerisinde, demokratik etiğe uygun davranmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi